Virkningene av Oak Barrel Aging

July 15 by admin

Virkningene av Oak Barrel Aging


Eikefat har vært brukt i århundrer for å lage vin og brennevin. Eikefat legge en unik smak til væsker blir alderen på eikefat, og smaker forskjellig avhengig av hvilken type eik brukes. Eiken påvirker også den faktiske kjemiske prosess av aldring, noe som også påvirker smaken og egenskapene til væsken som blir eldre.

Smak

Eikefat legge til en "Oakey" smaken til viner, whisky og andre ånder som er i alderen i en eik fat. Eikefat legge smaker som vanilje, tobakk og andre tørre smaker, noe som skaper en kompleks tørr smak i de ferdige produktene du liker å drikke.

Kjemikalier

Kjemikaliene i alderen væsker på eikefat er berørt av eik. Eik er ikke en nøytral substans, og derfor forandrer pH-verdien av væsken som alderen i eik fat. PH-verdien av fluidet påvirker smaken av den, slik som vin eller Scotch være alderen i tønnene.

Oksygen

Mengden av oksygen som innføres i en alkoholholdig væske effekter smaken av flytende umåtelig. Oksygen effekter av pH av væsken, og derfor hvorvidt fluidet er mer surt smaker eller flere grunnleggende smaker som danner enten en meget bitter smak eller en kremaktig og myk smak. Eikefat er porøse og tillater mer oksygen i fluidene blir eldre enn metalltønner. Aldring på eikefat skaper et surere-tasting væske.

Tekstur

Teksturen av en væske er chalkier og har mer rusk når væsken er alderen på eikefat. Fordi eik er porøs, er små mengder av andre stoffer som innføres i væsken blir alderen i tønnene, så vel som noen av eik selv. Dette skaper ytterligere rester i væsker og en chalkier tekstur.

Related Posts