Ulike måter å tjene espresso

April 27 by admin

Ulike måter å tjene espresso


Helt siden slutten av det 19. århundre, espresso har vært synonymt med friske, raskt brygget kaffe som er laget på bestilling. Espresso bønner er litt annerledes enn vanlige kaffebønner, som består av en blanding fra ulike regioner, og stekt ganske mørkt. Oppskriften for de fleste drinker servert på kaffebarer innebærer å blande en nytraktet espresso med et melkeprodukt.

Solo eller Doppio

Ulike måter å tjene espresso

Ett skudd eller to?

Mens mange kaffedrikker dannes ved å blande espresso skudd inn i et melkeprodukt, mange mennesker liker espresso uten noen endringer. Et enkelt skudd av espresso kalles en espresso solo, og en dobbel kalles en espresso doppio. En liten mengde krem ​​eller sukker tilsettes ofte om smaken er for sterk.

cappuccino

Ulike måter å tjene espresso

En dyktig barrista kan tegne bilder i skummet.

Cappuccino er kanskje den mest gjenkjennelige av alle espresso drinker. Laget av like deler espresso, steamet melk og skum, er dette kremet drikk ofte servert i den oppsvulmede krus. Hvis barista er dyktig, kan hun selv toppen av din cappuccino med en tegning av et hjerte eller et abstrakt design, etset inn i skum av en netthendt hell.

latte

Ulike måter å tjene espresso

Lattes er en favoritt i kaffebarer overalt.

Oppskriften på en latte er rett og slett å legge steamet melk til et skudd av espresso. Mens det anbefalte forhold er 12:57 - melk til espresso - er det et spørsmål om smak. Latte er populær i kaffe butikkjeder, og ofte er søtet med en flavored sirup som vanilje eller peppermynte. Amerikanerne kaller flavored latte "macchiato", men hvis du bestiller en macchiato på en mer tradisjonell kaffe bar, vil du få noe som mer ligner en doppio.

Cafe Mocha

Ulike måter å tjene espresso

Sjokolade gjør alt bedre.

Også gjøre en cafe mocha, begynner med en latte og deretter legge en viktig ingrediens: sjokolade. En mocha er en latte blandet med sjokolade sirup og toppet med sjokolade pulver. En mer elegant variant kan faktisk bli toppet med sjokolade spon. De som aldri har prøvd espresso før, og som sannsynligvis vil bli tatt bakk av den sterke smaken, kan finne en mocha mer spiselig.

Americano

Ulike måter å tjene espresso

Smaken av espresso i form av en høy kaffe.

En Americano ser ut som en høy kaffe, men smaken er bemerkelsesverdig annerledes på grunn av forskjellen i espresso bønner i løpet av kaffebønner. Europeerne tenderer mot espresso drikker, mens den amerikanske tradisjonen er drypp kaffe. En Americano er den europeiske konsesjon, et skudd av espresso kombinert med 6 til 8 oz. av varmt vann - en drink vanligvis sterkere enn drypp kaffe.

Related Posts