Typer av tørr sherry

February 13 by admin

Typer av tørr sherry


Sherry er en type vin beriket med sprit for å bevare den og gi den lengre holdbarhet. Mange oppskrifter ringe for sherry å legge til smaken. Ofte, stek retter og sauser ringe for tørr sherry. Det er en forskjell mellom matlaging sherry og drakk sherry, og mens begge kan være tørr, er matlaging sherry ikke egnet for å drikke som den har salter lagt til som et konserveringsmiddel som gjør sin smak litt ubehagelig. Sherry bør oppbevares stående i et mørkt og kjølig sted. Det kan lagres uåpnet i opptil 36 måneder. Etter åpning bør det være nedkjølt og brukes innen et par uker. Drikker sherry, så vel som ikke-alkoholholdige og søt hvitvin, er egnede erstatninger for matlaging sherry i noen oppskrift.

Historie

Sherry kommer i mange varianter fra lys til mørk i fargen og tørr å glatte og fløyelsaktig i smaken. Det kan være skarpe eller søt, men en ting knytte variantene sammen er måten sherry er utarbeidet. Siden fønikerne begynte å produsere sherry i den sørvestlige byen Jerez i Andalucia, Spania ca 1100 f.Kr., har sherry blitt stabilisert, eller forsterket med brandy for å forberede den for lange skipet reiser til sine endelige destinasjoner. Over tid, Jerez utviklet seg til å sherish og til slutt, sherry, slik vi kjenner det i dag. Tørre sherries kan serveres avkjølt som en ost vin eller sammen med et utvalg av kjøtt og ost.

Visning

Hvis du tilbyr tørr sherry som en drink, serverer den i små kjeften vinglass slik at folk er i stand til å nyte mindre av det på en gang. Fordi sherry er forsterket med brandy, mange drinkers foretrekker å nippe sherry, slik at de bruker sin høyere alkoholinnhold saktere. Den ideelle serveringstemperatur for sherry er 57 grader Fahrenheit, og så lenge det varer lenge, er det best å åpne i løpet av fem til ti år av sin opprinnelige tapping dato. Etter åpning, bør sherry konsumeres i løpet av få dager.

Amontillado

Amontillado er en tørr sherry med en dyp, nutty aroma. Det er naturlig gult i farge og smaker glatt og rik. Det parene godt med kylling og svinekjøtt samt alderen ost og fet fisk, som laks. Amontillado kommer fra en spansk adjektiv som betyr Montilla-lignende som refererer til den sørlige regionen i Spania hvor vinen er produsert. Amontillado kan være den mest berømte tørr sherry siden det ble nevnt i Edgar Allen Poe novelle, "The Cask of Amontillado."

Manzanilla

Manzanilla er lysere i fargen enn Amontillado, men er like tørr for en sherry. Det er en lett-smake sherry med fargen på halm. Manzanilla parene godt med spansk tapas samt sjømat, som reker, kamskjell, muslinger og blekksprut, samt mild ost og skinke. Manzanilla bør serveres avkjølt hvis du tilbyr det som en drink sammen med et måltid.

Related Posts