Typer A-formet Kjoler

May 12 by admin

Typer A-formet Kjoler


A-linje kjole er navnet på en klesstil som formen på bodice og skjørt etterligne linjene av bokstaven "A".

Identifikasjon

Ifølge Polyvore, kan A-linje kjole identifiseres ved hjelp av sin form. Linjene på kjolen gjenskape formen på bokstaven A ved å vise en smal montert form rundt skuldrene og brystet. Bredden på kjolen øker rundt midjen og treffer sitt bredeste punkt under hoftene helt nederst. A-linjen er også preget av en mangel på form eller definisjonen i midjen.

Historie

Ifølge Polyvore, ble A-formet kjole først introdusert i 1955 av Christian Dior. Dior hadde endret designeren Cristobal Balenciaga trapes kjole som hadde langt mer uttalt trekantet form og ble betraktet som mindre slitesterk. På tidspunktet for introduksjonen A-Linje ikke ble omfavnet av kvinner fordi dens enkle konstruksjon og mangel på midjen definisjonen ble ansett for uformelle. Ved midten av sekstitallet var imidlertid formen omfavnet av mote trendsettere og begynte å øke i popularitet.

typer

Ifølge Fashion-Era, ble trapes kjolen introdusert på 1950-tallet. Kjolen hadde en bodice i form av en trekant og var ment å brukes med flate sko og en frisyre kjent som en bouffant. Som tiåret hadde på seg på formen redusert i sitt ytterpunkt; teltet skjørt ble smalere og ermhullene droppet. Denne nye A-line eller "babydoll" formen ble svært populært på midten av 1960-tallet.

Betydning

Ifølge Fiftiesweb.com, 1960 mote er episenter var i London. A-linje kjole var enormt populær, spesielt når laget med et skjørt som rammet flere inches over kneet. Mary Quant, eieren av den populære London boutique "Bazaar" er ofte kreditert med popular 60s mod look som inkluderte A-linje kjole og miniskjørt.

Celebrity Association

Ifølge Polyvore, kjendiser og offentlige personer som brukte A-linje kjole er First Lady Jacqueline Kennedy Onassis, Andy Warhol muse Edie Sedgwick, og 1960 modellene Twiggy og Jean Shrimpton.

Related Posts