Tining av fisk med rennende vann

February 21 by admin

Tining av fisk med rennende vann


Tine fisk frosset i en isblokk trygt. I motsetning til større stykker av kjøtt, kan vann brukes for å tine fisk, men dette tinemetoden skal ikke benyttes hele tiden, som med flash-frosset eller større fisk. Sakte opptining av frosne fisken vil bevare sin tekstur og holde det trygt fra bakterier som kan forårsake matforgiftning. Forstå når du skal bruke rennende vann og når man ikke skal bruke den for best resultat.

frysing av fisk

Spar fisk for senere ved å fryse den i en isblokk. Isen vil beskytte fisken i fryseren mot frostskader og lukt. Plasser renset fisk i en papp vasket melkekartong. Tilsett vann til å dekke fisken og fryse til fast stoff. Pakk esken i folie eller plastfolie for å hindre at det lekker.

tining av fisk

Skrelle av melkekartong fra hele isblokk omslutter fisken. Hold isblokk under rennende vann før isen smelter bort og frossen fisk blir stående. Isblokk rundt fisk beskytter fiskekjøttet fra å absorbere fuktighet fra rennende vann. Komplett tining fisken i en forseglet pose på en plate over natten i kjøleskap eller koke frossen fisk og legge til ett til to minutter til koketiden.

Ved å bruke rennende vann

Bruk rennende vann for å tine fisken fryses i en solid isblokk. Den isblokk beskytter fisken fra ujevn tining eller sogginess som kan skje hvis du prøver å tine flash-frossen fisk direkte under rennende vann uten beskyttelse. Ikke bruk rennende vann for å tine flash-frosset eller stor fisk. Bruke kjøleskapet for å tine disse typer fisk. Kjøle fisken over natten i en forseglet pose så store eller flash-frossen fisk tiner jevnt og sakte uten å bli klissete.

forholdsregler

Tint, må fisken skal tilberedes på samme dag for å forebygge svinn og ikke fryses på nytt. Bruk kun kaldt vann for å tine fisken sakte. Tining fisk under varme eller varmt rennende vann kan delvis koke fisk eller ujevnt tine den. Dette resulterer i ujevn koke slik at noen av fiskene kan kok før resten av fisken er ferdig.

Related Posts