Tegn på når du kan kaste frukt ut

October 17 by admin

Tegn på når du kan kaste frukt ut


Noen tegn på dårlig frukt er åpenbare, som grønn mugg. Det er ikke alltid så enkelt å oppdage problemer med frukt, though. Noen ganger må du ta på den, føler for løs hud eller myke flekker, eller snuse det. Noe utenom det vanlige kan du vet det er på tide å kaste frukt i papirkurven.

fuzzy Jacket

Det ytre strøk av mugg, eller "fuzzy jakke," er en klar indikator det er på tide å kaste frukt. Frukt som er myke og høy fuktighet, for eksempel bær, fersken og plommer, er perfekte omgivelser for mold å trives. Mens formen kan synes å bare være på utsiden, når den er synlig, formen sannsynligvis dypt integrert i frukten. Det er best å bli kvitt det. Hvis frukten er mer fast, som et eple, og det har mold, kan du fortsatt spise det etter å kutte bort den mugne delen minst en tomme rundt og under uklar flekk, US Department of Agriculture mattrygghet og Inspection Service antyder. Bare holde kniven vekk fra fuzzy del.

peeling Skin

Fersk frukt bør ha intakt hud som er fast å ta på. Tross alt, er at den beskyttende belegg som barrikadene frukten mot elementene og skadedyr. Hvis det er squishy, ​​krøllete eller peeling, det er ikke en frukt du ønsker å spise. Eller hvis du plukker den opp og huden ser ut til å bryte ut hvor fingertuppene er, kaste den bort. Disse huden feilene er indikatorer på mulig svinn.

multiple Bruises

En liten blåmerke her og der er ikke til å skade deg. Hvis det plager deg, bare kutte kvestet del unna. Blåmerker er bare tegn på at frukten tok en hit på treet under vekst eller ble håndtert omtrent. Hvis de fleste av frukten er misfarget eller altfor myke, er det best å spille det trygt og bare kaste frukten ut. Det er sannsynlig råtten på dette punktet.

Nese-kniping Smell

Hvis du går inn på kjøkkenet og få en eim av noe rotting, dobbeltsjekke bunnen av frukt bolle eller produsere skuff i kjøleskapet. En stygg lukt er en viktig indikator på at noe er galt med din frukt. Muggsopp kan vokse dypt under overflaten og bakterier kan snike i selv de minste punktering, åpne opp lukt-forårsaker oppvekst. Selv om huden er intakt, og du ser ikke noe synlig galt med frukt, er du bedre å kaste det hvis lukter funky.

Related Posts