Slik fjerner mold og mugg på en Vintage brudekjole

March 5 by admin

Vintage brudekjoler er veldig spesiell på grunn av deres ofte intrikate detaljer, fine utførelse og one-of-a-kind stil. Men på grunn av alder, og noen ganger av feil lagring eller bryr seg en vakker vintage brudekjole er skjemmet av mold og mugg flekker.

Bruksanvisning

1 Identifiser flekker som mugg. Mugg vises som en svart, brun eller hvit spotting eller flekker (noen ganger kalt "foxing» og forvekslet med rust) som produseres av muggsopp vokser på overflaten av bomull, lin, rayon, silke, ull eller andre materialer. Fuktighet, varme, lite lys og lukkede rom gi riktig miljø for mugg å vokse og for mugg å utvikle. Sammen med forårsake spotting eller flekker, mugg etterlater ofte en muggen lukt, endrer fargen på tekstiler, og selv skader fiber stoff, forårsaker hull.

2 For å finne ut hvordan de skal behandle mugg på en vintage bryllup plagg, undersøke stoffet. Er det bomull, lin, silke eller ull, eller et annet materiale, slik som rayon, akryl, eller en blanding av forskjellige fibre? Noen stoffer må være profesjonelt rengjort, eller ikke holder seg godt under spot-rensing med sure løsninger, spesielt silke og ull. Jo eldre den kjolen, jo mindre sannsynlig at det vil ha en etikett med stoff innhold, så bestemme ved øyet - eller be en ekspert - hvis du er i tvil. Sjekk også materialet nøye for å finne ut hvor stabil den er. Hvis det ser veldig skjør, kan restaurering bli best igjen opp til en profesjonell.

3 Luft den utenfor. Luften og solskinn vil hjelpe å bli kvitt lukt fra mugg. Og solen arbeider for å drepe av mold som skaper mugg. (Unngå å plassere plagg av silke eller ull i direkte sollys, da dette kan skade fibrene.) I tillegg på bomull og lin, kan sollyset fungere som en naturlig Lightener på stoffet, og hjelpe flekker forsvinner. Hvis det første forsøket med en tørr plagg ikke fungerer for å minske lukt eller lysere flekker, forsiktig fukte plagget og la det sol-tørt.

4 børste forsiktig mugg flekker med en pensel eller klut utenfor, slik at sporene ikke reise til andre elementer. Hvis de ikke har sittet på stoffet i lang tid, kan de falle av med milde oppmuntring. For mer gjenstridige flekker, søke et område som ikke viser - på en innvendig søm, hvis mulig, eller på hem - for å prøve en test av flekkfjerner. Plasser en ren hvit bomullsklut under den flekken som skal testes.

5 Bland like deler vann og hvit eddik eller sitronsaft, og DAB eller spray mot mugg flekken i et skjult område av plagget. La sitte å løsne flekken, deretter DAB med en annen klut. Skyll med kaldt, ikke varmt eller varmt vann. (Varmt vann kan sette flekker, så det bør unngås.) La den lufttørke.

6 Hvis flekkfjerning var vellykket, gjenta prosessen på andre flekker på plagget. For å rengjøre hele plagget, enten forsiktig håndvask med en mild såpe som Ivory og la det lufttørke, eller har det renses.

Hint

  • Fjerne mugg flekker kan kreve mange forsøk. Rådfør deg med en hederlig renseri etter å ha forsøkt å rense hjemme først.
  • Noen stikk rengjøringsmidler kan være effektive i å fjerne mugg flekker, men noen inneholder sterke kjemikalier. Bruk forsiktig, og prøve på et lite synlig sted først for å unngå skade på vintage brudekjole.
  • For å unngå fremtidige mugg, ikke lagre en vintage brudekjole i plastposer. I stedet butikk i et stoff plagg bag på et kjølig, godt ventilert, tørt sted.
  • Unngå blekemiddel med vintage tekstiler, ved hjelp av en svært fortynnet løsning bare som en siste utvei. Det er veldig sterk, og kan faktisk føre til stoff skade eller gulning. Det bør aldri brukes på silke eller ull.
  • Selv om varmen dreper mugg, unngå å bruke en tørketrommel på noen vintage element.

Related Posts