Slik fjerner farger som kjørte i Wash

October 3 by admin

Slik fjerner farger som kjørte i Wash


Klesvask ulykker kan skje med hvem som helst. Regel nummer én når det kommer til vaskeri: separate mørke farger fra lyse farger. Men du kan utilsiktet blande mørkt og lyse elementer, eller du kan ta en risiko tenker en bestemt farge vil ikke kjøre i vask. Når dette skjer, kan lys-farget elementer ta på noe av fargen som kjørte fra mørkere-fargede elementer. Heldigvis kan du enkelt snu dette, og dine lys-farget elementer vil gå tilbake til sin opprinnelige farge.

Bruksanvisning

1 Sug tøyet så raskt som mulig etter at du legger merke til fargen går, spesielt hvis tøyet er fortsatt vått. Først suge tøyet i varmt vann og vaskemiddel i ca 30 minutter. Skyll og sjekke resultatene.

2 Separat vaskerom til hvite elementer og fargeekte elementer. Plasser den hvite elementer i en vask, vask eller bolle og tilsett ca 1/4 kopp blekemiddel. La elementene suge for ikke lenger enn 15 minutter; lenger kan føre til at stoffet skal svekkes. Blekemiddelet skal returnere disse elementene sin opprinnelige hvite farge. Skyll grundig med vann, og vask i vaskemiddel enten for hånd eller i vaskemaskin og skille disse elementene fra de mørke elementer.

3 Tilsett vann og ca 1/4 kopp farge-safe blekemiddel til de farge rask elementer. Som et alternativ, kan du bruke et produkt for farge blødde elementer. Enten produktet skal fjerne fargen som kjørte på elementene. La elementene trekke i ca 15 minutter. Skyll og vask bruker vaskemiddel.

4 suge både de hvite elementene og de ​​farge rask elementer hver for seg i en blanding av vann og om en kopp hvit eddik som en ekstra, men valgfritt trinn. Hvit eddik bidrar til å gjenopprette fargen på misfargede klær.

5 Gjenta noen av trinnene hvis nødvendig hvis fargene fremdeles ikke er gjenopprettet til tøyet.

Hint

  • Husk å skille hvite elementer fra fargede elementer i fremtidige vasker for å unngå farge går.
  • Unn klær mens den ennå er våt. Ikke legg den i tørketrommelen eller vente til det tørker. Dette vil bare sette farge og gjøre det vanskeligere å fjerne.
  • Les alltid vaskeanvisningene før du vasker et element. Les også dem før du bruker klor blekemiddel, eller hvis du er usikker, bruker bare ikke-klor.
  • Ikke bruk blekemiddel beregnet for hvite på fargede klær, selv for et par minutter. Det vil føre til at fargen å falme eller det kan flekke den fargede klær permanent.

Related Posts