Om Scotch Tasting

September 26 by admin

Det er en hel verden der ute som går langt utover smaksprøver av vin. Nesten alle de store ånder og brennevin har en form for smaksprøver som gjør at en høyere grad av forståelse for hver drikk. En slik smaker som synes å være å ta fly er at av scotch. Så, hvordan du går om å smake det?

Egenskaper

Overraskende nok er den største delen av scotch smaker egentlig ikke smaker i det hele tatt; det lukter. Ikke at det ikke er selve smaker involvert, men de to er i utgangspunktet gift i prosessen. Som du ta en drink, vil du også ta en eim, eller som du tar en eim, vil du ta en drink. Men det er bare den første delen. Sammen med lukt og smak, vil du også engasjere din følelse av berøring, så å si. Nei, du er ikke å sette fingeren på glasset for å gi den en liten følelse. Hovedsak, hva du gjør er å la scotch å bli følt i munn og svelg - sin vekt, dens struktur, dens brenne. Nå har du bare smakt whisky.

Identifikasjon

Etter hvert som du blir mer og mer venne til prosessen med å smake whisky, vil du begynne å virkelig skjelne aromaene i et glass. Aromaer for scotch er delt opp i to forskjellige kategorier - produksjon og modning. Innenfor aromaer fra produksjon av whisky, finner du tre hovedgruppene - en blad, noen ganger floral bukett, en mer velduftende, fruktig duft, en røykfylt, noen ganger brent duft. Innenfor aromaer fra modningen av scotch, finner du fire grupperinger - en vanilje, noen ganger alkohol lukt, en buttery, men nutty tang, en honning, nesten fløtekaramell parfyme eller en woody, sedertre duft. Selvfølgelig kan en scotch ha innslag av en rekke grupperinger basert på hvordan den ble produsert og hvordan det ble modnet.

typer

Smak er en smule litt lettere å skjelne mellom de ulike smakene enn for lukt, spesielt når du er ny til å smake whisky. For smak, alt kommer ned til fire svært grunnleggende smaker, og ordet smaken er brukt ganske løst - salt, søtt, surt og bittert. Oftere enn ikke, vil alle fire være til stede og ganske balansert i god whisky. Som det glir ned tungen, vil hver bli antydet avhengig av hvor den er i munnen. Etter den primære smaken forsvinner, vil en sekundær smak bevege seg i, og de ganske ofte matche blanding av aromaer.

effekter

Som scotch ruller inn i munnen din, vil du også ha en sjanse til å føle sin vekt, dens struktur og til slutt sin brenne. Du vil finne noen svært glatt, andre litt tykke. Du kan ha en scotch som bite tilbake, i mangel av et bedre ord, eller en som er ganske tørt. Du kan også finne noen som er lys og dristig eller rik og kremet. Det går skalaen, og spiller en viktig rolle i smaker av scotch.

Betydning

Selvfølgelig, en annen viktig del av å smake din scotch er glasset. Og ikke gå ut og kjøpe en "tradisjonell" scotch glass. Du bør virkelig bruke en dram, mye som den som brukes for konjakk. Den dram er laget på en slik måte at det bringer aromaer opp til toppen av glasset og forskyver scotch over munningen på en forsvarlig måte. Hvem visste at det var slik en vitenskap til et glass, men det er, og det er verdt det.

Related Posts