Økoturisme i Trinidad

May 8 by admin

Økoturisme i Trinidad


Måling bare 55 av 40 miles, har den sørlige karibiske øya Trinidad blitt sammenlignet med økoturisme hot spot Costa Rica for sitt rike dyreliv og uberørt skog interiør. Øya er delt inn i tre fjellområder dekket i regnskog og Elfin tre: den nordlige og sentrale områder, og Southern Hills, økende til litt over 3000 fot på El Cerro del Aripo. Trinidad Montane skog, savanne, våtmarker og elvedaler næring 430 arter av avifauna, 620 sommerfuglarter og 2500 typer blomstrende busk. Mangel på infrastruktur holder Trinidad tilbake som en topprangerte økoturisme destinasjon, men - reise til interiøret og enkelte kystområder forble utfordrende i 2013.

Fugletitting

I forkant av Trinidads økoturisme innsats, Asa Wright Nature Centre, som åpnet i 1967 i Arima-dalen, har en av de mest varierte konsentrasjonene av arter på den vestlige halvkule. Høy i den nordlige Range og en verden unna den industrialis Trinidad Port of Spain og Chaguaramas, er sentrum først og fremst et mekka for fugletittere, utstillingsvindu kolibrier, tukaner, papegøyer og den sjeldne nattlige Oilbird. Det er også utgangspunkt for guidede turer og naturstier, med korte turer som fører til nærliggende fossefall og kystlandsbyen Blanchisseuse, en skilpadde hekkende stranden. Overnatting er tilgjengelig i senterets hytter.

Turtle Tours

Anslagsvis 20 prosent av verdens gigantiske Havlærskilpadde befolkningen har trinidadisk herkomst, og Grande Riviere er en av verdens viktigste hekkeområder for denne fredede arter. Mer enn 5000 skilpadder traff mil lange stranden i løpet av sesongen, med opp til 15 000 turister i varme forfølgelse. The Grande Riviere Nature Tour Guide Association gjennomfører turer som ikke har betydning for skilpadden trivsel. På stranden er Le Grand Almanier pensjonat, en partner i Paria Springs Eco Community, som har som mål å fremme økoturisme i Trinidad ved å organisere regnskog turer, terrengsykling og fotturer i Nord-Range. Paria Springs vant en National Geographic 2009 Best New Tour Award.

Wetlands

I nærheten av Trinidad hovedstad, er Port of Spain, Caroni Swamp og fuglereservat et saltvannsvåtmarks av mangroveskog og myr. Guidede turer forlate kai ved 16:00 i flatbunnede båter for å fange den daglige hønsehus på den røde ibis, Trinidad nasjonalfugl. Besøkende er også sannsynlig å få øye på en og annen boa i grenene og bør ta med rikelig med insektmiddel for å avverge mygg. I øst, blander Nariva Swamp and Wildlife Sanctuary regnskog og ferskvann mangrove, som kan besøkes med guidet kajakktur. Sump tilfluktsrom rundt 30 verne sjøkuer, samt anakonda og kaimaner, og er den siste tilholdssted for det beskyttede blågulara.

Forest Reserves

Matura Forest Reserve i øyas nordøst, en av mer enn 30 vernede skogområder i Trinidad, kombinerer naturstier, fosser og vernede fuglearter, for eksempel Pipin Guan, hvorav bare 200 eller så forblir. Skogen ligger an også Matura strand, en viktig skilpadde hekkested. I Sør Range, er Trinity Hills Sanctuary en 16 000-acre oase av eviggrønne sesong skog med aper, papegøyer og hjort. I tillegg til bading rundt fossene, kan besøkende se lagunen Bouffe, Trinidad største gjørme vulkan.

praktisk informasjon

Noen attraksjoner innebærer langrenn reise, der offentlige transportforbindelser er nesten ikke-eksisterende. Det beste alternativet er å ta en organisert tur med selskaper som Caribbean Discovery Tours (som vert en BBC TV-team), som de tar vare på reisearrangementer og eventuelle nødvendige tillatelser. Den Trinidad regjeringen har jobbet hardt for å sikre lokale partnerskap som fremmer bærekraft og lav effekt turisme. Følgelig bruker bare guider fra Trinidad og Tobago Innkommende Tour Operators Association, som koordinerer 17 øko-destinasjonsselskapene på Trinidad og søster øya Tobago.

Related Posts