Økoturisme i Ghana

March 10 by admin

Økoturisme i Ghana


The International Ecotourism Society vinnere turisme som bygger bevissthet og respekt for miljøet, genererer positive opplevelser for turister og deres verter og gir økonomiske fordeler direkte til å fortsette bevaring av et område. De er noen av de grunnleggende prinsippene for økoturisme, noen ganger kalt bærekraftig turisme. I Ghana er økoturisme programmer utvikles stadig og satt på plass for å sikre at turismen har en positiv effekt på landet og miljøene rundt mange av turistattraksjonene.

betraktninger

Kjent verden over for sin vakre Kente klut, sine mange kyst slott utpekt verdens kulturarv på grunn av deres tilknytning til slavehandel, og varme og vennlige mennesker, Ghana har mange andre attraksjoner å tilby ecotourists, inkludert miles av uberørte, urørte strender, Mole National Park, Volta Lake (den største menneskeskapte innsjøen i verden) og Kintapo Fosser.

Pioneer i fellesskapsbasert økoturisme

Med mer enn 5 prosent av Ghanas land offisielt beskyttet gjennom 16 nasjonalparker og verneområder, er landet et perfekt reisemål for naturelskere å observere en rekke fargerike fugler, sommerfuglarter, apekatter, fossefall, savanner og skoger. Ghana er blitt en pioner i community-basert økoturisme. Nature Conservation Research Centre, en av Ghanas ledende naturvernorganisasjoner, er instrumental i å utvikle "community verneområder" i samarbeid med andre organisasjoner, både statlige og ikke-statlige og samfunnet. NCRC bemerker at de "fremme en større bevissthet og beskyttelse for det naturlige, historiske og kulturelle mangfoldet i Ghana."

Vellykket økoturisme prosjekter

Vellykkede prosjekter inkluderer Wechiau fellesskap Hippo Sanctuary, Avu Lagoon, Boabeng-Fiema Monkey Sanctuary, Bobiri Forest og Butterfly Sanctuary, som er en godt bevart tropisk regnskog som tiltrekker seg mer enn 500 arter av sommerfugler, Nyankamba Escarpment, Tafi Atome, Asumura og Afram arm av Lake Volta.

Fordeler med Økoturisme

Turister får se flora og fauna i Ghana i sin reneste form med minimal skade på omgivelsene mens de samfunnene besøkte dra nytte av inntekt generert. Dette fellesskapet-baserte økoturisme tillater også medlemmer til å delta aktivt i bevaringen av deres naturlige og kulturelle ressurser og fungerer som et supplement til jordbruk og andre aktiviteter som kommunene normalt er involvert i.

Påvirkning

Når anlegges med bevisste planer, kan community-baserte økoturisme hoppe starte økonomisk vekst og redusere fattigdom. Inntektene gir direkte økonomiske insentiver for å bevare områder og lokalsamfunn selv bestemme hvordan de ønsker å reinvestere og hvordan du best kan bruke pengene til å møte deres behov. FNs byrå dedikert til turisme, FNs World Tourism Organization, påpeker at utviklingsland dra nytte av bærekraftig turisme, blir den type innstiftet i Ghana.

Potensielle

Turisme er Ghana raskest voksende industri og tredje største valuta earner bak gull og kakao. Ifølge Ghana Rural Ecotourism og reise office, turisme i Ghana vokser på omtrent 15 prosent per år. Mens Ghanas Tourism Board melder at turist ankomst tallene steg til 698 069 fra 428 533 i 2005 til 2008.
UNWTO anslår at innen 2020, internasjonale ankomster i verden vil overstige 1,5 milliarder mennesker. Ghana, med sin politisk stabilitet og lav kriminalitet er en av de tryggeste stedene å besøke i Afrika og med sin banebrytende økoturisme programmer som allerede er på plass, vil bli klar til å konkurrere om en større andel av det økende antall reisende.

Related Posts