MTR Carriage Typer

July 27 by admin

MTR refererer til Mass Transit Railway Corporation. MTR er en Hong Kong-basert jernbaneselskap som ble etablert i 1975. MTR også utvikler boliger og kommersielle prosjekter, leier og forvalter eiendom, annonserer, og gir telekommunikasjon og internasjonale konsulenttjenester. Per mars 2011 benytter MTR to forskjellige typer vogner for sine tog. Dette er Metro Cammell enheten og SP1900 enhet.

Metro Cammell History

De MTR Metro Cammell vogn enhetene ble først introdusert i Hong Kongs jernbanenettet i 1982. De ble produsert av Kowloon Canton Railway selskapet mellom 1982 og 1990. Mellom 1996 og 1999 ble de pusset opp av Alstom. Det totale antall Metro Cammell Carriage bygget hittil er 351. De opprinnelige Togene var berømt for sine gule drosjer, noe som resulterer i deres kallenavn - ". Gult hode"

Metro Cammell Detaljer

De Metro Cammell vogn enheter ble opprinnelig bygget med to forskjellige typer interiør. En konstruksjon var ment for indre forstads service, og så mye som en subway bil. Den andre design var ment for ytre forstads service og inkludert toaletter og robuste bagasjerommet. Under oppussing, ble toaletter og bagasje fjernet og antall dører per vogn ble økt fra tre for å fem prosent side. Det også resulterte i fjerning av mange seter for å tillate mer ståplasser. De resterende setene er nå begrenset til å kjøre parallelt med vogn vegger. Dette kalles "langsgående sitteplasser."

SP1900 History

Den SP1900 vogn enheten ble introdusert i 2001. Den ble bygget av tre japanske bedrifter - Itochu, Kinki Sharyo og Kawasaki Heavy Industries. Bare åtte 12-car togsett ble bygget, noe som gjør 96 SP1900 vogner totalt. Dens design ble også brukt for vogner drevet av KCR (som fusjonerte med MTR i 2007) og Ma On Shan Rail.

SP1900 Detaljer

Interiøret i SP1900 standard vogn er mye som det indre av den renoverte Metro Cammell. Begge har langsgående sitteplasser, god ståplasser og fem dører per side. Disse togene har også førsteklasses lommer med polstret, forovervendte seter. Disse vognene er mye mer beslektet til langdistanse tog enn lokaltog. Tilgang til disse vogner er ledsaget av en høyere billettprisen. De er mest attraktive for passasjerer med lange ende-til-ende reisetider.

Related Posts