Måter å hindre epler fra Råtnende

April 3 by admin

Måter å hindre epler fra Råtnende


Epler er kvintessensen frukten av tempererte områder. Lett å dyrke, allsidig i bruk og i stand til å holde i flere måneder, er det ikke rart at epler har blitt så tett inngrodd i amerikansk kultur. "Mammas eplepai" er den ultimate comfort food. Dagens epler er tilgjengelig hele året, men det er likevel verdt å vite hvordan å forlenge holdbarheten av din egen lokale utvalg.

Styre Decay med temperatur

Epler holder overraskende bra i romtemperatur, men noen vil alltid forfalle før andre. Den enkleste måten å forlenge holdbarheten på epler er å redusere temperaturen. Våre besteforeldre hadde ofte kjølerom, eller potetkjeller, hvor epler og andre råvarer kan lagres i månedsvis med minimale tap til forfall. Kjøleskap fungerer godt for mindre mengder epler, selv om det er noen ganger vanskelig å bevilge nok plass. Grossister lagre epler i store kjølerom, holdt på like over frysepunktet, for så lenge som et år.

Kontrollere Decay fra Fuktighet

En av de viktigste årsakene til forfallet i epler og annen frukt er overflødig fuktighet. Epler favorisere fuktighet i 90 til 95 prosent rekkevidde. Under denne luftfuktighet, vil eplene sakte skrumpe og desiccate. Over 90 til 95 prosent rekkevidde, mold former lettere. Epler naturlig frigjøre små mengder fuktighet som de blir eldre, noe som kompliserer ting videre. Grossister har klimasystemer for å håndtere fuktighet, men presise luftfuktighet er vanskelig for hjem kokker å administrere. Den beste måten å kompensere er å sikre eplene har tilstrekkelig ventilasjon, noe som minimerer mugg og forlenger livet.

Kontrollere Atmosphere

Selv etter at de er høstet, er epler levende ting og fortsette å absorbere og frigjøre gasser. Kommersielle dyrkere pakke epler i poser med en kontrollert atmosfære, vanligvis høy i nitrogen og karbondioksid, men lav i oksygen. En annen faktor er etylen, en gass som stimulerer modning i frukt. Noen frukter som aprikoser, bananer og fiken, frigjøre store mengder etylen og kan forkorte levetiden på epler lagret i nærheten. En nitrogenatmosfære er vanskelig å oppnå i hjemmet, men alle kan holde epler atskilt fra etylen produsenter.

konserveringsmetoder

En annen måte å hindre forfall er å bevare epler for langtidslagring. Selv om ingen lenger tilgjengelig å spise ut av hånden, epler forbli allsidig i de fleste former for lagring. Den eldste metode for konservering eple er tørking, noe som kan gjøres på en billig dehydrator eller i ovnen. Epler kan også fryses. Fremstille dem ved å trekke og å skjære inn i ensartede deler, dyppe hvert stykke inn i en blanding av sitronsaft og vann for å forhindre bruning. Epler også er sure nok til å bli hermetisert i sirup eller i form av kokt eplemos.

Related Posts