Making Cotton Into Klær

January 14 by admin

Making Cotton Into Klær


Bomull har lenge vært et fast innslag i tekstilbransjen. Billig, slitesterk og vanlig, mange av dagens mest vanlige klesplagg som startet som bomullsdotter i et felt før de ble omgjort til klær kjøpt på et lokalt kjøpesenter. Selv om det ble betraktet som en luksus element av gamle og middelalderens europeere, har bomull dukket opp som selve fundamentet for arbeiderklassen rundt om i verden.

bomull Bomull

Bomull, etter at den er plukket, blir lagret i store bunter kalt moduler, og da er sendt til bomull gin. Bomullen gin bryter modul fra hverandre og flytter bomull gjennom bomull prosess som fjerner alt av rusk blandes inn i bomull, blant annet smuss, burs, stengler, blader, insekter og andre ikke-bomull organisk materiale. Etter de store urenheter fjernes, flyttes bomull til sirkelsagene av gin hvor skarpe tenner nappe fiber fra frø. Frøet er tatt bort og omgjort til cottonseed olje og mel mens fiber, nå kalt lo, blir gjort om til harde baller som veier 500 pounds stykket.

karding Cotton

Etter lo formes til en balle, er det som selges og transporteres til en tekstilfabrikk. Ballene blir åpnet av maskinen. Bomullen er ytterligere rengjort og skiller til brukbare fibre mellom 1 og 1 3/4 inches lang og andre fibre som er videresolgt til andre næringer. Den blandede bomull er så kardet eller renset videre og laget for å ligge rett i en snodd tau kjent som en flis.

Spinning Cotton

Når bomull er blitt kardet, blir det plassert på en roterende ramme som snur veken opp til 2500 ganger i sekundet for å vri den inn i et garn. Dette garnet er så strikket inn stoffer til bruk i sluttførte tekstiler. Fremgangsmåte for veving av stoff er det samme som det var flere hundre år siden, selv om moderne vevstoler virker mye raskere, sammenfletting garn for å gjøre den grunnleggende bomull vevd stoff, kjent som grå gods.

Spesialisert Grey Varer

De grå varene blir deretter transportert til en etterbehandling anlegg hvor de grå varene er slått inn i spesialiserte bomullsstoff. Det er der pre-stretching, døende, trykte design, bleking og alle andre spesielle etterbehandling skjer før de grå varene blir til klær. Etter dette trinnet, har bomull offisielt blir et stoff som skal anvendes ved fremstilling av tekstilvarer.

Bygging av klær

Det siste trinnet i å snu bomull i klær innebærer å faktisk bygge klærne. For de fleste masseproduserte klær, er et mønster som brukes slik at stoffet kan bli slått inn i samme form lett og raskt for massen. Bomullsstoff av forskjellige kvaliteter brukes til ulike oppgaver, men ender opp som skjorter, bukser, nattøy og en rekke andre vanlige klær som har gjort bomull den mest populære og en av de mest økonomiske tekstiler på forsiden av planeten.

Related Posts