Liste over fersk sopp

September 5 by admin

Liste over fersk sopp


Det finnes mange typer spiselig sopp, og mange av dem kan kjøpes frisk på enten en vanlig supermarked eller en spesialitet butikken. Noen svært kunnskapsrik mycologists gå inn i skogen og samle fersk sopp. Mushroom kjennere selv dyrker sine egne sopp, ofte på loggene boret med hull og inokulert med sporer.

sjampinjonger

Dette er de vanligste sopp som selges i dagligvarebutikken. De absorberer smakene av hva de satt i, og er veldig øm, noe som gjør dem godt i sauser og salater. Når denne soppen modnes, forvandles den til den store, kjøttfulle portobello sopp.

Shiitake og maitake sopp

Liste over fersk sopp

Kurver av populære ferske sjampinjonger.

Shiitake sopp er et fast innslag i asiatisk matlaging. De er samlet av falne logger og har en woodsy smak. Shiitake er dyrket i Japan ved inokulering kuttet logger av Shii tre med sporer. Soppen blir plukket på våren og høsten. Maitake sopp, eller høne av skogen, vokser i klynger av overlapp caps ved foten av eiketrær. Det er ikke bare godt å spise, men brukes i asiatisk medisin for å stimulere immunforsvaret. Navnet betyr "dans sopp" på japansk. Den sopp var verdt sin vekt i sølv, og når folk fant det i skogen de ville danse med lykke.

Vin Cap og Almond Agaricus

Wine cap sopp har en tykk hvit stilk med en vin-farget cap. De har en skarp og litt nøtteaktig smak og er store og solid nok for grilling. Almond Agaricus har en uvanlig mandel smak og lukt. Det er relatert til knappen / portobello sopp.

Østerssopp og kantareller

Liste over fersk sopp

Hvis du ikke er sikker på sopp, ikke spise det.

Den østerssopp er gråaktig hvit og vokser i klynger på løvtrær. Det vanligvis mangler stengler og lokket av sopp vokser rett på treet. Kantareller er frilly trompetformede sopper som er vanlige i skogen i sommer og høst. De er lyse gul oransje og har en smak og aroma som aprikoser.

Morels, porcini-sopp og enoki Sopp

De svampaktig utseende morkler er ikke attraktivt, men smaker godt og er ivrig ettertraktet. De varierer i farge fra blek beige til brunsvart en, som shiitakes, har en woodsy smak. De er dyrere enn shiitakes, som kan være kostbar avhengig av tilgjengelighet. Porcinis er store kjøttfulle sopp som holder sin konsistens når de er kokt. De er også kalt Cep enoki sopp og selges i klumper i butikkene. De har lange hvite stilker og små hvite hetter og brukes i supper og stuinger. Navnet kommer fra Enoki treet, eller den kinesiske hackberry. Soppen vokser på stubber på dette treet og har en mild smak.

Related Posts