Liste over Cooking Wines

August 27 by admin

Liste over Cooking Wines


Hvis du liker å lage mat og ønsker å eksperimentere med ulike ingredienser og retter, vurdere å prøve ulike typer matlaging viner i dine kulinariske bestrebelser. Wine får frem smakene i mange matvarer, og kan legge til farge og klarhet. Avhengig av om du tilberede kjøtt, fisk, saus, grønnsaker eller en lapskaus kan du forbedre fatet ved å legge høyre matvin.

Tørre røde viner

Inkluder unge, fyldig rødvin som en Merlot når matlaging med rødt kjøtt. Bruk en god vin som du ville drikke på egen hånd. Når vinen kokker ned, den ekstra saltinnholdet i en mindreverdig vin overføringer til maten, samt eventuelle altfor søte eller sure smaker. Hvis du legger til en rødvin til en rød saus, bruk en ung, robust, fyldig vin (Barola eller Syrah / Shiraz), mens en jordnær rød, fyldig rødvin som en Grenache vil gjøre det bra i en suppe lager med rotgrønnsaker.

Tørre hvitviner

Cook med tørre hvitviner når du gjør sjømat, hvite sauser, fjærkre, svin og kalv. Ikke legg inn vin til en rett rett før du serverer den. La vinen å putre med mat eller saus, gi det tid til å forbedre smaken av parabolen. Skarpe, tørre hvite matlaging viner som Muscadets gå best med en sjømat suppe eller bouillabaisse, mens tørre hvite viner som Chardonnays eller tørre hvite sterkvin (sherry, portvin eller vermut) blander seg godt for andre hvitvin retter.

Søte hvite viner

Bruk en søt hvitvin eller søt hetvin når du gjør en søt dessert. Forvent at jo lenger du koker vinen, vil mindre alkoholinnhold forbli. Hvis du ønsker å lage en rett som inneholder en sterk alkoholinnhold, tilsett vin helt på slutten av kokeprosessen og serverer den med en gang.

regionale Retter

Forbered en regional mat med en vin fra fatet region opprinnelsesland for å få frem de beste smakene og lage en rett som virkelig representerer den regionen. Også huske på at vin ikke forbedre hver rett, du skal heller ikke tjene mer enn en vin-basert rett i en enkelt måltid. Bruk vin å overraske og glede ganen og gi måltidet en spesiell kvalitet.

Related Posts