likør Typer

June 18 by admin

likør Typer


Likør er en fellesbetegnelse som brukes til å beskrive en rekke saft og snaps som fyller naturlig sødme eller bitterhet i tradisjonelle ånder. Likører er vanligvis laget av en base så som brennevin whisky, vodka eller rum, i hvilke ulike typer additiver oppløses og fermenteres for å produsere en ny smak. Du kan starte i dag og fortsatt være å prøve nye varianter år fra nå.

Sweets

Mange typer frukt kan tilføyes til tradisjonelle sprit for å frembringe likør av en søt natur. Fra bringebær eller jordbær til fersken og epler, har noen frukter ikke lagt til ånder gjennom århundrene å formidle unikhet. Disse typer likører er tradisjonelt absorberes som en del av smakstilsatte cocktails eller av seg selv, slik som i tilfellet med tradisjonelt klare dram opprinnelse i Nord-Europa.

bitters

Sødme er ikke det eneste målet med likør gjør. Noen likører er laget for å gi en bitter smak til de drikker til hvilke de er tilsatt. Ifølge Tastings.com, bitter utviklet seg fra middelalderen som grove behandlinger for plager som bakrus. Som inneholder mindre av et sukkerinnhold, er disse likører tradisjonelt laget, ikke med frukt, men ulike urter, blomster og røtter som gir det endelige produktet en unik, rensing smak. En kjent kommersiell bitter: licorice- og krydder-flavored likør er Jagermeister.

Kaffe og Cream

En vanlig form for likør er gjort for å komplettere kaffe. I kaffe eller krem ​​varianter, er disse likører produsert for å legge kraft til varme eller kalde kaffedrikker. Noen, som for eksempel Baileys Irish Creme, er smaksatt for å legge sødme, men andre er fylt med bare kaffebønner for å gi ulike cocktails en kaffe-lignende slag. En populær krem ​​brennevin, ifølge Tastings.com, er creme de cacao eller Curacao, som er produsert kommersielt eller hjemmelaget.

Exotics

Hvis noe kan legges til ånder for å blåse det endelige produktet med smak, ekstra kick eller bare samtale verdi, det sannsynligvis har vært. Planter, som for eksempel anis, har historisk blitt lagt for å produsere pernod i Frankrike, sambucca i Italia eller ouzo i Hellas. Dette er bare en blomst av mange som har blitt lagt til ulike likører, ofte i proprietære blander, for å gi denne type alkohol en unikhet som aldri slutter å overraske.

Related Posts