Kløe hodebunn og håravfall

June 1 by admin

Kløe hodebunn og håravfall


Å ha en kløende hodebunn grunn av tørr eller flass er en ofte opplevd tilstand. Men når det kløe er kombinert med hårtap, er det den klassiske kjennetegn på en skalp infeksjon.

Identifikasjon

Tinea capitis, også kjent som svart prikk ringorm, er en soppinfeksjon som dekker hodebunnen. Denne infeksjonen kan føre til hårtap, men det er mulig å behandle.

årsaker

Denne infeksjonen er forårsaket av en mold-lignende sopp som kalles dermatofytter; disse soppene lever i varme, fuktige steder. Den rammer hovedsakelig barn, selv om det kan påvirke folk i alle aldre.

risiko

Risiko for kontrahering tinea capitis er hud eller hodebunn skader, dårlig hygiene, våt hud (for en lang tid, for eksempel fra svett) og forvillede dyr (hovedsakelig katter).

symptomer

Symptomer på tinea capitis inkluderer bare flekker i hodebunnen, kløende hodebunn, pus-fylt lesjoner i hodebunnen, runde og skjellende lesjoner og små svarte prikker i hodebunnen.

Behandling

Du er nødt til å ta anti-fungal oral medisin til å behandle tinea capitis. Medisiner som ofte foreskrevet er griseofulvin, terbinafin og itrakonazol. Du bør også holde den infiserte området rent og bruke medicated shampoos funnet over disk.

Related Posts