Klær Styles av 1940

October 24 by admin

Klær Styles av 1940


1940 var et enkelt år med relativ letthet i Amerika bookended av uro. Den store depresjonen offisielt tok slutt i 1939, og selv om øynene til Amerika var på krigen i Europa, nasjonen vil ikke bli verdenskrig til 1941. Den moter av 1940 var langt mer glamorøst enn under depresjonen, og ofringer av krigs var ennå ikke blitt gjort.

kjoler

Swing stil var alle raseri i 1940. kjoler var bred ved skuldrene og pyntet med firkantede skulderputer. Dette motvirket den smale midjen, som ofte ble fremhevet videre med et belte. Kjoler var ofte fotsid, dagtid kjoler endte under kneet eller var noen ganger te-lengde, halvveis mellom kneet og ankelen. Skjørt hadde ekstra materiale folder for mye flyt og bevegelse når du går eller dans, i tråd med Swing stil av tiden. Kjoler ble ofte laget av silke eller bomull for dagen og kom i et bredt spekter av solide farger samt mønstre som prikker.

Suits

Suits ble ofte sett på kvinner i 1940 og så glamorøse når matchet med hansker, hæler og en lue. Dressjakker ble kuttet mye som topper av kjoler; de hadde brede skuldre med pads så vinklet ned til en smal, ofte belte i midjen. Suit skjørt ble kuttet annerledes enn kjoler. Pencil skjørt var på moten; disse var lange, formsydde skjørt som hugged en kvinnes kurver og hadde en hemline under kneet. Antrekk til kvinner var laget av en rekke materialer i 1940, fra silke til ull. De ble slitt med bluser med høye kraver eller buer.

Bukser

Reglene for mote hadde avslappet på 1920-tallet, og kvinnene hadde begynt på seg bukser som en del av en holdning av uavhengighet. I løpet av depresjon, moter tilbake til en mer dyster utseende. Bukser, men forble på moten scenen så mange kvinner som trengs for å gjøre mer husarbeid rundt i huset, og når krigen hit, mange av dem sluttet seg til arbeidsstyrken. Bukser servert en praktisk formål i disse forhold. Noen kvinner velger å bruke dem som et tegn på selvstendighet, etter Hollywood-stjerner som Lauren Bacall og Katherine Hepburn. Bukser på kvinner var ofte høy innsnevrede, med brede bukseben.

Herreklær

Menns mote i 1940 dreide seg om en polert, formell utseende, akkurat som det gjorde for kvinner. Konservative menn en tendens til å bære mørke dresser, ofte med en vest. Med yngre menn, den Zoot Suit var alle raseri. De hadde svært lange jakker, noen ganger til kneet, og baggy bukser. Utseendet ville bli brakt til en stans i et år eller så, så ville kvinners swing skjørt, når regjeringen ville sette en grense på hvor mye materiale kan brukes til å lage klær under krigen. Menn i 1940 vil sjelden bli sett utenfor hjemmet uten lue, ganske ofte en fedora.

Related Posts