Kjoler fra slutten av 1800-tallet

September 21 by admin

Kjoler fra slutten av 1800-tallet


I slutten av viktorianske mote, kvinner fra overklassen måtte bruke klær som ble ansett som passende for anledningen. Jo flere prestisjefylte klesplagg ble gjort av mange deler, mens hverdagsklær ble laget for å være mer praktisk. I motsetning til senere kjoler, de fleste viktorianske kjoler var faktisk to stykker, i stedet for én.

Dress

Den viktigste klesplagg for damen ble kalt drakten. Den besto av et skjørt som gikk til gulvet og en taille. Den taille var kombinasjonen av en bluse og en bodice. Det passer kroppen tett, var kneppet opp hele veien og hadde en krage og lange ermer. Den taille så ut som en jakke eller en bluse. Noen ganger drakten hadde et tog, som var et langt stykke stoff som gikk nedover ryggen og ned på gulvet, ofte dra på bakken. Kjoler som ikke har tog i stedet hadde hems som nådde til gulvet.

Topper

Ball kjoler var vanligvis de eneste klærne med utringninger og korte eller ikke-eksisterende ermer. Ladies ofte hadde på seg korsetter, som var undertøy som gikk fra brystet til hoftene. Korsettet ble strammet med strenger, hvalbarder pinner og en front Busk å forme kroppen. En korsett dekke hindret taille fra å gni mot Busk neglene, som kan ulempe dem. En dame som regel kledd i en chemise eller undertrøye, også.

Bottoms

Ladies hadde skuffer, også kjent som nikkers eller bloomers, som kjennetegnet en åpen skrittet. Kvinner ofte bar en anstendighet skjørt, som er designet for å dekke damen hvis vinden blåste opp skjørtet. En tournure, eller mas, formet skjørt for å gjøre baksiden ser større. Dette var enten en halv underskjørt stivnet av stål eller hvalbein, en pose med hestehår eller en wire som kastet når damen satt. Ladies også hadde to eller tre underskjørt, eller underskirts. Underskjørt hadde volanger og noen ganger lommer, og skjørtene var veldig full og klokkeformet.

garniture

Klær var dekorert med buer, volanger, bånd, snorer, biter av stoff og blonder, som alle ble kalt garniture. Garniture spilt en stor rolle i hvordan kvinner uttrykte en følelse av mote. I 1870- og 1880-tallet, garniture ble bare funnet på skjørtet. I 1890-årene, garniture var både skjørtet og taille. Ladies nesten alltid hadde på seg en lue og hansker, som var vanlig håndleddet lengde.

hverdags~~POS=TRUNC

Ladies hadde på seg forskjellige kjoler for ulike anledninger. Når du er i sitt eget hjem, en dame enten hadde på seg et hus kjole eller en toilette de resepsjonen, som var kjolen slitt for når gjestene kom. Begge var vanlig kjoler laget med duse farger, men toilette de resepsjonen hadde mer garniture.

Når du besøker andre damene hadde på seg en besøker kjole, som endret avhengig av sesong. Borte kjolen var ikke så elegant, slik at kjolen var ikke pinlig for gjesten, som kan være iført hennes hus kjole. Vognen eller reiser kjolen er designet for å ikke ha støv showet opp på den og var lett å rengjøre. Skjørtene ble utformet for å gjøre det enklere for damen å komme seg ut av vognen. Ridning kjolen var mer holdbar og brukte skog farger. Det så lik den mannlige jakke.

Formelle elle~~POS=HEADCOMP Kjoler

Middagen kjolen hadde en litt lavere halsen og hadde de beste stoffer og garniture. Men kvinner hadde på seg en enda mer elegant kjole for formelle middager, kalt kjole. Denne kjolen var veldig lik den ball kjole, men ballen kjolen hadde en lavere hals og en strammere bodice. Kjoler var vanligvis lav-innsnevrede og på skulderen. Ermene var små og andpusten.

Related Posts