Kan jeg Cook Liver i Chablis?

February 13 by admin

Kan jeg Cook Liver i Chablis?


I pop-kultur humor, en plate av leveren rangerer ofte med mobbing og trekkspill leksjoner blant prøvelser av barndommen. Gjerne sin rike, mørke, jordnær smaker er ikke spesielt barnevennlig, men de samme barna noen ganger finner ut at leveren er overraskende attraktivt for smaksløkene i voksen alder. Sofistikert oppskrifter fallende lever med viner som Chablis er vanlig i den europeiske kanon, og er verdener unna stekt leveren og løk av USAs blue-collar diners.

En Tricky Match

De fleste ferskt kjøtt har relativt enkel, ukomplisert smaker og er tilsvarende lett å matche med vin. Beef sin dristighet, svinekjøtt sin rikdom og lam lyse og friske smaken alle tilbyr enkle og fleksible vin kamper, krever lite kunnskap eller erfaring på kokken del. Innmat som lever kan være mer problematisk, på grunn av deres unike smaker og teksturer. For eksempel er moden biff lever veldig sterk og jordnær, og krever en robust rød som en partner på bordet eller i skillet. Men lettere smak lever som fjørfelever, kalvelever og unge svinekjøtt leveren favør lys rød, eller tørre og strenge hvite som Chablis.

En Border Region

Vinene fra Chablis er den mest kjente av Burgunds hvite, men de skiller seg ut fra de andre hvite viner fra denne regionen. Chablis er nærmere Champagne-regionen enn til hjertet av Burgund, og sin signatur viner - basert på chardonnay druer - er klar og Steely, med en sterk mineral karakter fra deres jord. Eik er lite brukt i en typisk Chablis, så det vil mangle buttery og toasty karakter som skiller, og ofte mars, tungt oaked chardonnays. Vinene fra Chablis er ofte koblet sammen med lys-flavored leveren av kreative kokker, spesielt leveren hos kyllinger, ender og andre fugler.

En typisk metode

Den milde smaken av kylling lever gjør dem en allsidig partner for en rekke side retter, fra de elegante potet preparater av Frankrike til Italias risotto, polentas og kremet pasta. Chablis er ofte brukt for disse oppskriftene, selv i Italia, fordi dens skarpe, tørr smak er støttet av Steely styrke heller enn frodige toner av tropisk frukt vanlig blant mange andre hvite. En typisk forberedelse krever leveren til å bli lett melet, deretter sauteed i smør med litt hakket løk og persille med. Når leveren er brunet, tilsett en skvett av Chablis og en halv kopp eller flere av rik lager. Når sausen har redusert nok til å bli tykkere, er fatet klar.

andre Livers

Sammenkoblingen av Chablis med andebryst eller kylling lever er godt etablert, men den samme grunnleggende teknikken kan også brukes på andre milde smaker lever, slik som kalv, lam eller unge svinekjøtt leveren. Slice og devein leveren, holde skivene minst 1/4 tommers tykke, og ideelt sett opp til 1/2 tommer. Mudre dem i mel, sesong dem i salt og pepper og brun dem raskt i stekepanne. De vil stramme hvis kokt i sausen, så ta dem til en plate og holde dem varme i ovnen. Legg til Chablis og lager, og la det småkoke til sausen til den er nesten tykk. Returner lever til saus og oppvarmer dem. Denne teknikken fungerer også godt med lever skåret i biter størrelse biter.

Related Posts