Kan Bortskjemt Løk skade deg?

May 15 by admin

Kan Bortskjemt Løk skade deg?


Rå og tilberedt løk legge smak og tekstur til mange matvarer. Til tross for den urbane legenden som skjærer løk absorbere skadelige bakterier raskere enn andre grønnsaker, sier Nation Onion Association de trygt kan oppbevares i kjøleskap når forseglet i en plastpose eller container. En løk kan gå dårlig på mange måter, fra mold forurensning av feil lagring etter koking. For å forhindre sykdommer, alltid forkaste bortskjemte løk uten å smake dem.

Patogener og Produsere

Ifølge US Food and Drug Administration, kan en rekke skadelige patogener infisere ferske råvarer som løk. Skylling produsere under ferskvann før bruk anbefales, selv om varen skal skrelles, fordi skadelige mikroorganismer slik Listeria, innført fra jord, kan forurense kutte redskaper og annet utstyr under matlaging. Effektene av disse patogener variere fra mild til alvorlig. Gravide kvinner, små barn, eldre og mennesker med svakt immunforsvar er mest utsatt for å bli rammet av bortskjemte løk.

Løk i tilberedt mat

Unnlatelse av å lagre forberedt mat laget med løk, for eksempel potetsalat, ved eller under 40 grader Fahrenheit kan føre til matforgiftning er kjent som Clostridium. Symptomene begynner 6 til 24 timer etter inntak av mat, og inkluderer kramper, kvalme og diaré. Hvis en matvare laget med løk, rå eller kokte, har stått i romtemperatur i mer enn 2 timer - eller mer enn en time på en varm dag over 90 F - kaste element ut uten å smake den. Bakteriene begynner å formere seg raskt, dobling i så lite som 20 minutter da utelatt mellom 40 og 140 F.

Håndtering fersk løk

Som med kokt mat, vokser en frisk kuttet løk bakterier raskere når venstre ved romtemperatur enn når nedkjølt. Lagring av kuttet løk i kjøleskapet stopper veksten av skadelige bakterier. Ferske råvarer som løk som kommer i kontakt med dyr eller mennesker avføring kan føre til Escherichia coli; symptomer som kramper og oppkast begynner vanligvis i løpet av tre til fire dager. Barn under 5 år er i faresonen for å utvikle nyresvikt og bør bli sett av en lege. For å hindre E. coli, alltid skylle råvarer i ferskvann før man spiser det. Bruk av såpe eller spesielle vaskemidler er ikke anbefalt.

Fakta om Onion Lagring

Som med alle råvarer, riktig håndtering av løk før, under og etter innkjøp påvirker holdbarheten og sikkerheten til produktet. Velg faste løk med enda farging og papery hud som er fri for urenheter og mugg. En løk forurenset med mugg - selv en liten mengde - må kastes uten å bruke det, fordi muggsporer trenge inn og infisere hele grønnsak. Oppbevar hele løk i en mørk, ventilert sted adskilt fra poteter; løk som absorberer gass og fuktighet fra poteter ødelegge lettere. Når dekket eller pakket, kuttet løk kan oppbevares i kjøleskapet i 7 til 10 dager. Hele løk holde i opp til fire uker når ikke utsettes for fuktighet.

Related Posts