Jasper Stone Symbolikk

March 3 by admin

Jasper Stone Symbolikk


Jasper stein, som har vært utvunnet for mer enn 2000 år, er en ugjennomsiktig form for kalsedon finnes i flere farger og fargekombinasjoner. I tillegg til moderne metafysiske forestillinger, mange gamle kulturer lagt vekt og mening til jaspis. Det er også den offisielle klippe Massachusetts.

Moderne metafysiske Symbolikk

Ifølge Sobrietystones.com, er Jasper antas å gi gave til sin wearer med tillit og makt. Det er forbundet med pleie og fruktbarhet. Det er påstått å sakte og jevnt renser dårlige energier og organisere kroppens chakraer. Det har helbredende krefter over magen, nyrer, blære, lever og milt. Nettstedet for Crystal Lotus Jewelry hevder det beskytter brukeren mot fysisk skade samt forbedrer drømmer og hukommelse. Ulike farger av jaspis har flere metafysiske krefter.

Judao-Christian Culture

Jasper er nevnt i gamle og Det nye testamente i Bibelen. I Exodus, forteller Herren Moses å ha et hellig plagg for prestene i Israel har gjort, dekorert med edelstener, hvorav den ene er jaspis. I Revelations er jaspis i forhold til "Face of God" og byggemateriale til den enestående, vakre veggene i det nye Jerusalem. I "Gemstone betydninger i 12 Heavenly Stones," Rachel Heine skriver at jaspis er grunnsteinen i kirken, som symboliserer evig tro.

Indianerkultur

Ifølge Angelfire.com, er Jasper en aktet symbol på gamle tradisjoner i American Indian kultur. Det gjør sin wearer oppmerksom på fortiden og minner ham på løftet om å bære på tradisjoner gjennom generasjoner. I tillegg er rød jaspis antas å ha spesielle krefter til å fremkalle regner. Den brukes i hellige regn seremonier og i Dowsing øvelser, der en peker, typisk en tråd eller pinne, brukes til å søke etter underjordiske farvann.

egyptisk kultur

Ifølge Gemstories.yolasite.com, i det gamle Egypt, ble Jasper assosiert med gudinnen Isis. Hun var beskytter av kvinner, særlig mødre og barn. Isis ble også ansett for å være gudinnen for magi. Jasper symboliserte hennes magiske krefter over livet, fruktbarhet og ekteskap. Angelfire.com nevner også rød jaspis var et symbol på hennes blod og var tenkt å stoppe overdreven blødning. I tillegg er de gamle egypterne trodde skarabeene og andre amuletter skåret av rød jaspis gitt beskyttelse mot mørke krefter når slitt.

Related Posts