Hvordan trek fra Lukla til Everest Base Camp, Nepal

April 12 by admin

Hvordan trek fra Lukla til Everest Base Camp, Nepal


Få severdigheter er så fantastisk som toppen av Mount Everest - Kanchenjunga til den nepalske, Chomolungma til tibetanerne - stiger over Lhotse og Nuptse som kronen på Himalayan området. Trek fra Lukla, en fjellandsby som ligger på en høyde på ca 9500 fot, til Mount Everest Base Camp kan være utmattende, men panoramaer at det gir er vel verdt innsatsen. Her er hvordan du gjør det.

Bruksanvisning

1 Finn en guide service. Dette er enkelt i Kathmandu - gå til Thamel Market området og bare gå i gatene. Skilt for guide tjenester florerer. Duck inne i diverse butikker og kontorer og få detaljer og priser før du har funnet en du liker. Enhver guide service ligger i Thamel er anerkjente og har trolig ført tusenvis av turister inn i Himalaya før. Guiden tjeneste anbefales fordi det vil ta seg av alt for deg - overnattingssteder under trek, alle måltider, ulike inngangsbilletter, og dine guider, selvfølgelig. Hele turen (fra Kathmandu) skal koste deg mellom $ 250 og $ 500.

2 Fly til Lukla. Dette er utgangspunktet. Tilbring natten her for å starte akklimatisering.

3 Trek fra Lukla 3 timer å Phakding. Tilbring natten her, så trek ytterligere 5 timer til den pittoreske Namche Bazaar, en landsby som klamrer seg til terrasserte fjellsiden på ca 11 200 fot. Tilbringe to netter i Namche Bazaar for å akklimatisere. Det er mye å gjøre her, inkludert flere fine dagsturer, besøk til te hus og selv en liten lokal museum.

4 Trek 5 timer fra Namche Bazaar til Tangboche (12,687 fot), hjem til en imponerende kloster, hvor du vil tilbringe natten. Våkn opp tidlig og trek ytterligere 5 timer til Pangboche (14.000 fot). Du vil tilbringe to netter her som du fortsetter din akklimatisering. Landsbyen tilbyr flere dagsturer.

5 Trek ytterligere fem til seks timer til landsbyen Lobuche, på en imponerende 16.200 fot, hvor du vil tilbringe natten før den store push for å base camp. Neste morgen, trek 7 timer til Mount Everest Base Camp. Her vil du vind gjennom den mektige Khumbu-breen og komme så nær det høyeste fjellet i verden som mulig uten å faktisk klatre den.

Hint

  • Kom tilbake til Lukla ved å gå tilbake sti nøyaktig, deretter hoppe på et fly tilbake til Kathmandu.
  • Ikke prøv dette alene! En guide er uvurderlig løpet av en lang, høy høyde trek som denne.

Related Posts