Hvordan ta en drosje i NYC

January 4 by admin

I New York City den mest populære modusen for transport etter at T-banen er det drosje. Er det en kunst å fange en drosje i New York City? Ikke egentlig. Tross alt, det er mer enn 13.000 drosjer som opererer i Big Apple på en gitt dag.

Bruksanvisning

1 Merk at drosjer i New York er gule og de som privatpersoner kan hagl på gaten kalles "medaljong drosjer." Disse drosjer får lov til å plukke opp passasjerer i respons til det som kalles en gate hagl. Du kan også ringe og avtale å få en drosje plukke deg opp fra din posisjon og ta deg til et annet sted også, men dette er ikke så vanlig som det er mer komplisert.

2 Rope på en medaljong drosje i New Yorks fem bydeler ved ganske enkelt å heve hånden eller stående ved en drosjeholdeplass. Drivere kan ikke nekte å ta en passasjer til en destinasjon i løpet av de fem bydelene i New York City, Westchester og Nassau fylker eller Newark Liberty International Airport.

3 Se på lysene på toppen av førerhuset for å se om en drosje er tilgjengelig. Hvis senteret lys som indikerer medaljongen nummer lyser da drosjen er tilgjengelig. Hvis førerhuset er av plikt vil dette bli indikert med inskripsjonen på hver side av medaljongen, og vil bli tent, og hvis drosjen allerede har passasjerene ingen lys vil bli tent i det hele tatt.

4 Husk at maksimalt 4 passasjerer er alt som kan bæres i en drosje, med 3 passasjerer i baksetet og en passasjer i forsetet.

5 Betale tips på ca 10-20% av taxi fare. Du vil også bli forventet å betale bompenger for broer, tunneler og motorveier, selv om førerhuset har en E-ZPass å bruke uttrykkelig toll kjørefelt.

Hint

  • Må tips for god service.
  • Må være på vakt mot å bli overladet for bompenger, broer og tunneler.
  • Ikke tips hvis tjenesten var elendig.
  • Ikke tips i det hele tatt hvis du hagl drosje på gaten og forhandle pris på forhånd.
  • Ikke ta ulisensiert drosjer kjent som "sigøyner drosjer."

Related Posts