Hvordan søke om visum for Sveits

January 10 by admin

Sveits er blant en av de mest bemerkelsesverdige destinasjoner i verden, og den sveitsiske grensen kravene gjenspeiler landets rykte som et land med fred og pasifisme. For amerikanerne er visum ikke nødvendig for innreise. Imidlertid er ikke alle land fravikes av visumplikten. For borgere av land som er nødvendig for å holde et visum, en turistvisum, kjent i EU som et Schengen-visum, er nødvendig for opphold mindre enn 90 dager. Programmet kravene til et Schengen-visum er lange og må følges nøye.

Bruksanvisning

1 Finn ut om du er av en nasjonalitet som er nødvendig for å holde en turist (Schengen) visum til Sveits. USA borgere trenger ikke visum for å reise til Sveits for et opphold på mindre enn 90 dager. Visum til Sveits oppheves for medlemmene i følgende land: Andorra, Argentina, Australia, Bermuda, Brasil, Brunei, Canada, Chile, Costa Rica, Kroatia, El Salvador, Guatemala, Holy See, Honduras, Israel, Japan, Malaysia, Mexico, Monaco, Nicaragua, Venezuela og alle medlemslandene i EU. Borgere av land som ikke fravikes, må søke om Schengen kort opphold (under 90 dager) visum.

2 Forbered passet ditt. Hvis du er Schengen-visum fritatt, er alt som trengs for å reise til Sveits er et gyldig pass med minst tre måneder igjen gyldighet, og blanke sider for frimerker.

3 Finn riktig sveitsiske ambassaden / konsulatet. Hvis du er pålagt å søke om Schengen-visum, bestemme nærmeste generalkonsulat eller ambassade i Sveits til din posisjon ved å besøke den sveitsiske Federal Department of Foreign Affairs nettsiden. For en fullstendig liste over de sveitsiske konsulater over hele verden, besøk http://www.eda.admin.ch/eda/en/home/reps.html.

4 Søk om Schengen-visum. Planlegg en visa avtale gjennom nettstedet til den aktuelle sveitsiske konsulatet eller ambassaden (steder adressert i trinn 3). Ta følgende dokumenter til appoinment: utfylt søknadsskjema om Schengenvisum (se Ressurser for link), to passfoto, pass, bevis på forsikring i utlandet, dokumenter for rettferdiggjøring av turen (business, turist, personlig) , dokumenter som beviser hensikt å returnere tilbake til ditt land, bevis på økonomisk selvforsyning, mens i Sveits (kontoutskrifter, spare dokumenter, etc.), og underskrevet erklæring om aksept økonomisk ansvar.

5 Delta på avtaler med alle nødvendige dokumenter og betale refunderes søknadsgebyr på 60 €. Hvis godkjent, vil visumet bli levert til deg ikke mer enn fem dager etter at søknaden din.

6 Hvis planene endres på grunn av din nye kjærlighet for Sveits, og du vil ha et lengre opphold visum, det finnes alternative visum for studenter, arbeid og langsiktig bosted. Amerikanerne er ikke unntatt fra visa som utvider et opphold utover 90 dag. Informasjon og søknad detalj knyttet til hver type sveitsisk visa kan bli funnet på nettsiden til den sveitsiske utenriksdepartementet.

Related Posts