Hvordan lager en Wine Cellar

February 13 by admin

Vin kan samles som sjeldne bøker og nytes etter at de har kjøpt noen alder, eller nytes umiddelbart. Hvis du starter en vinsamling, formulere en strategi som er basert på hvor mye du drikker, hva slags vin du liker og hvor mye du er villig til å bruke.

Bruksanvisning

1 Start med en liten beholdning på 50 til 100 flasker, inkludert to tilfeller (12 flasker hver) vin for aldring og en sak av din favoritt drikke vin, enten hvite eller røde.

2 Smak, smak, smak! Smake vinene vil hjelpe deg å finne din personlige preferanser. Unngå å kjøpe viner bare fordi de fikk en høy rating fra fagfolk eller venner. Se om du liker dem før du gjør en investering.

3 Balansere beholdningen. Unn deg en eller to viner du spesielt liker, og bland i flasker på andre varietals og regioner som passer til gjestenes ganer.

4 Spar ved utsett på aldring viner i sin ungdom når prisene er lavere. Snakk med noen på en hederlig vinbutikk og få forslag på spesielle viner som vil dra nytte av aldring. Bordeaux, Barolo og Brunello vanligvis ta opptil 10 år med aldring og kan kjøpes for en sang ($ 15 til $ 20 en flaske) i sin barndom. Noen hvite, slik som grand cru og premier cru hvit Burgund, høy kvalitet hvit Bordeaux, tysk Riesling, Sauternes og Gewu "rztraminer, kan dra nytte av aldring også.

5 Legg flere flasker aperitiffer og dessertviner. Tørr sherry, champagne og musserende vin dress sen ettermiddag sipping. Sauternes, vintage port og sen-harvest Rieslings tilby en etter middagen behandler. Se Hvordan velge gode Champagne.

6 Tegn linjen på å kjøpe mer enn et tilfelle av vin hvis det er en ny vintage eller blande med ingen bevist banerekord for aldring; selgeren vil ikke være i stand til å gi deg en nøyaktig estimat på hvor lenge å holde på den før du drikker.

7 Vit hva du eier og være i stand til å finne det raskt. Lag en database med kjelleren din beholdning. Gi hver vin et plasseringsnummer og børsnotering, og inkluderer vin navn, vintage, produsent, betegnelse, vingård navn, region, land, type (rød, hvit, rose ', sprudlende og så videre), mengde eide, prisen betalt per flaske , verdi (siste estimert verdi), og størrelsen på flasken (halvflaske, magnum og så videre).

8 Hold temperaturen på vin skap, kjøleskap eller kjeller mellom 50 og 65 grader F (10 og 18 C) for rødt, og 45 til 60 grader F (7-15 C) for hvite, eller som anvist av vinhandler eller vinhandler .

Hint

  • Kjøp kvartal- eller halve flasker med champagne og dessert vin hvis du ikke er sannsynlig å fullføre dem i en sitting-- de ikke holder godt.
  • Nice, hverdagslige hvitviner inkluderer Sauvignon Blanc, enkel hvit Burgund, Chardonnay og Pinot Gris; dagligdagse røde inkluderer Zinfandel, Pinot Noir, og Barbera, Beaujolais, Merlot og enkel Bordeaux.
  • Rødvin særlig nytte av et par år med aldring: Bordeaux, grand cru eller premier cru Bourgogne, store italienske røde som Barbaresco og Brunello di Montalcino, Rioja, Cabernet Sauvignon og Co ^ te Ro ^ slips.
  • Vin igjen til alder for lenge kan gå harsk, forårsaker vinen å sakte slå til eddik og korken tørke ut. Det er hva som menes med begrepet "korket".

Related Posts