Hvordan lage hage grønnsaker

January 23 by admin

Hvordan lage hage grønnsaker


Det er ikke mye bedre å spise eller bedre for deg enn ferske grønnsaker i hagen, perfekt tilberedt å beholde næringsstoffer og smak. Den friske smaken gjør alt som weed-trekking verdt hver rykk. Enten grønnsakene kommer fra hagen din, bondens marked eller en gård stå, de er generelt friskere, og derfor smaker bedre enn butikk-kjøpte, og som en ekstra bonus, er du hjelpe den lokale økonomien ved å kjøpe lokalt.

Bruksanvisning

1 Forbered hagen grønnsaker. De fleste trenger litt forberedelse.

Gulrøtter trenger ikke å bli skrellet hvis de skrubbes for å fjerne skitt, heller ikke poteter. Bare skrubbe dem under kaldt vann med en stiv børste grønnsak.

Grønne eller voksbønner bare trenger å ha endene klippet av, som du kan gjøre med en liten kniv eller, hvis de er veldig frisk, kan du knipse dem av med fingrene. Skyll under kaldt vann. La dem helt eller snapper dem i 1-tommers stykker.

Erter må avskallede med mindre de er av spiselig variasjon. Bare trykk mellom buede siden mellom tommel og pekefinger for å åpne dem. Kast alle erter som ser mugne eller er så store at de har sprukket.

Spinat bør Chard og bete greener bli plukket over for å fjerne eventuelle skadede blader og deretter skylles.

Skjær av greener fra bete forlater om en tomme av stilken på bete. Klipp av roten omtrent en tomme vekk fra bete. Pensle under kaldt vann med en stiv børste.

Trekk av de ytre skrell av fersk maiskolbe og fjerne hårene på toppen. Skjær ut noen områder som har hatt besøk av en orm.

Skyll agurker, tomater eller friske urter under kaldt vann.

2 Kok grønnsaker som følger.

Gulrøtter: Skjær i små skiver og kok ca 12 til 15 minutter. De bør være fortsatt fast, men ikke crunchy.

Poteter: Skjær potetene slik at de er av lik størrelse og koke ca 10 minutter for biter av ca 1-1 / 2 tommer. Igjen, bare gaffel anbudet.

Grønne og voksbønner: Så snart de koke, fargene utdype. Fargen vil gradvis svekkes som vegetabilske kokker, så sjekk dem ofte etter 15 til 20 minutter for akkurat passe konsistens. Du vil sannsynligvis finne du trenger å legge salt.

Erter: Kok vannet først og tilsett 1 ts. sukker før du setter i erter. Når vannet koker igjen, kok ikke lengre enn 5 minutter.

Spinat, Chard og bete greener: Bruk en stor gryte og legg en tomme av vann i bunnen. Kok opp og tilsett greener. De vil raskt koker ned og må blandes noen ganger for å få de beste greenene til vannet. Vanligvis tar det ca 20 minutter å lage mat riktig.

Rødbeter: Slipp rødbeter i kokende vann som er dypt nok til å dekke dem. Koketiden varierer sterkt; når skins har virkelig begynt å knekke vekk fra huden bør du sjekke dem med en gaffel. Når de er ferdig kokt, vil skinnene gli rett av. Ikke bli overrasket over den lyse rødt vann igjen i pannen.

Corn: Cook i en rekke forskjellige måter, inkludert koking, damping, grilling / steking. Å koke, bringe vannet til å koke og legge cobs. De er gjort når du lukter mais (mindre enn 10 minutter). Steaming innebærer ganske enkelt å bruke mindre vann og la dampen koker mais i stedet for det kokende vannet. Dette tar vanligvis lengre tid (20 minutter eller så). For å grille / steke, suge mais, skall og alt i en bøtte med vann i 2 timer, snu og til å sørge for at begge ender suge fullt. Sett på grillen, snu hvert 3. minutt i 12 til 16 minutter (du vil være i stand til å lukte den når den er ferdig kokt).

3 Feile på ustekt side. Cooking er den raskeste måten å miste næringsstoffer av ferske råvarer. De fleste grønnsaker trenger litt salt og pepper for å hente ut sine naturlige smaker. Du kan finne at friske kokte grønnsaker er bra uten den vanlige tillegg av smør.

Hint

  • Det er et annet godt alternativ med rå grønnsaker som tomater og agurker - friske urter. De vokser lett i en gryte; fersk basilikum på de kjøttfulle tomater eller frisk koriander eller dill på agurker er gode alternativer. Du kan også kaste urter i kokte grønnsaker - frisk dill på gulrøtter er deilig.
  • Hvis du kjøpe eller dyrke grønnsaker ved hjelp av kunstgjødsel eller plantevernmidler, er det viktig at du vasker den vegetabilske godt.

Related Posts