Hvordan lage en Vintage Shirt

June 5 by admin

Mange stiler som en gang ble populært kommer tilbake på moten igjen. Enten du ønsker en vintage skjorte for en periode drakt eller du liker vintage look som en del av moderne stilen, lage din egen vintage skjorte vil tillate deg å fange vintage look i akkurat den størrelsen og fargen du ønsker. Du kan bruke en aktuell skjorte mønster i en vintage stil (noen mønster kataloger tilby stiler spesielt merket som vintage), eller se etter ut av utskriftsmønstre på nett. Du kan gjøre skjorte fra nye stoff eller, for en ekte vintage look, finne gamle stoffet gjennom sparsommelighet butikker eller online auksjoner. For å fullføre skjorte, sørg for å bruke vintage stil knapper og tilbehør.

Bruksanvisning

Lag en Vintage Shirt

1 Se etter en vintage eller vintage stil skjorte mønster fra epoken som du ønsker. Hvis du kjøper et nytt mønster, eller en reproduksjon av et gammelt mønster, bør den ha fullstendige mønstre og instruksjoner. Hvis du kjøper en original, utsolgt fra forlaget mønster, sjekk med selgeren for å sørge for at mønsteret fortsatt har alle bitene.

2 Kontroller for å se om vintage eller vintage stil skjorte mønster kommer i den størrelsen du trenger. Mønstrene ofte bruker forskjellige dimensjonering systemer enn moderne, butikk-kjøpte klær, så pass på å sjekke størrelsen diagrammet på mønsteret konvolutten eller katalog. Hvis du ikke finner den størrelsen du trenger i den stilen du liker, kan du endre neste nærmeste størrelsen hvis du er erfaren med å sy.

3 Kjøp vintage eller vintage stil stoff for skjorten, i henhold til retningslinjene på mønsteret konvolutten. Hvis mønsteret ikke har et stoff diagram, kan du legge ut mønsteret stykker for å finne ut hvor mye stoff du trenger.

4 Kjøp matchende tråd, og annet tilbehør du trenger, for eksempel knapper, trim eller grensesnitt. Du kan erstatte moderne bekvemmeligheter, for eksempel smelte grensesnitt i stedet for å sy-på grensesnitt, hvis du vil.

5 Skjær ut mønstrene du trenger. Vær spesielt forsiktig hvis du bruker et gammelt mønster. Hvis papiret er svært skjøre, kan det være lurt å ta kopier av mønstre, eller tape dem til kraftigere papir slik at de ikke rive.

6 Følg skjære guide i mønsteret retninger for å feste mønstrene til stoffet og kuttet ut bitene. Hvis mønsteret ikke har en cutting guide, sjekk for eventuelle markeringer på mønstrene selv, for eksempel brikker som må plasseres på fold. Med mindre skjorten er skjevhet kutt, linje alle brikkene opp med korn-linjen av stoffet.

7 Følg instruksjonene som fulgte med mønster for å sy bitene av vintage skjorte sammen. Dersom instruksjonene mangler eller ufullstendige, kan du bruke bildet av den ferdige skjorte som en guide.

Hint

  • Hvis du arbeider med en ufullstendig mønster eller endre størrelsen på et vintage mønster, kan det være lurt å teste mønsteret ved å gjøre det ut av muslin (billig bomull) først, før du prøver det ut på fast stoff. På den måten kan du gjøre noen justeringer du må mønsteret og perfeksjonere teknikkene før du arbeider på en dyrere plagg.
  • Vær forsiktig når du arbeider med saks, pinner, strykejern og symaskiner. Kjøp nøye når du kjøper fra ukjente selgere og sørg for å sjekke ut produktet og returrett.

Related Posts