Hvordan klær er laget av bomull

September 15 by admin

Cotton Into Thread

Cotton, fluffy boll samlet fra hele frø av bomull anlegget, er en stor eksportartikkel fra en rekke lokaliteter, inkludert det sørlige USA. Som bomullsbønder samle myke fibrene, de ofte pakke dem inn baller og sende dem til fabrikker. Spesielt konstruert maskiner fjerne fibrene fra bomull i enkeltheter og deretter føye sammen et antall individuelle fibre inn i bomullstråder. Når bomull er tråden, antall bruksområder for produktet utvides betraktelig: tråd, garn, blonder og selv "pistol bomull" for krigsbruk. Dersom bomull er bestemt for klær, vil det være farget og behandlet for å produsere fargerike, attraktive, mykt og slitesterkt materiale.

Skrus inn Fabric

Vever, store mekanismer designet for å imøtekomme flere vertikale og horisontale rader av bomullstråder, gir overflater hvorpå arbeidere (enten robot eller menneske) forberede bomull for veving. Som arbeidstakere gjelder rad etter rad med bomullstråder i overlappende vertikale og horisontale mønstre, trådene bli med inn i et solid stykke tøy. Avhengig av størrelsen og utformingen av vevstolen, kan duken være små, store, tynne eller tung. Den klut stoff er da klar for behandling i en rekke produkter, og fabrikken kan selge stoff for bruk av andre organisasjoner eller bare bruke den til å produsere sin egen in-house klær.

Fabric Into Klær

Med bomullsfibre omgjort til tråder og vevet inn klut, er de klare til å fullføre sin overgang til klær. Avhengig av designer og teknologi, kan kluten gå til en syerske eller skredder for forsiktig, grundig arbeid, eller det er plassert på maskiner for rask saging og hemming. Enten for hånd eller maskin, arbeidstakere bruker et mønster for å sikre konsistente og nyttige klesdesign. En skjorte mønster, for eksempel, kan være utformet for å måle et visst antall inches på brystet, langs hylsen eller rundt kragen; mønsteret setter dimensjonene å kutte bomullsklut i disse presise målinger. Arbeidere eller maskiner deretter sy tøystykker fra mønsteret legge hems, mansjetter, knapper, glidelåser eller andre utsmykninger; og avslutte klær med broderi eller annet designarbeid.

Related Posts