Hvordan flytte til New Zealand fra Australia

August 29 by admin

Hvordan flytte til New Zealand fra Australia


Flytte til New Zealand fra Australia er relativt stress-fri. Under Trans-Tasman Reise Arrangement, kan australske borgere og fastboende reise fritt til New Zealand og bor og jobber der uten behov for visum eller arbeidstillatelse så lenge de er av god karakter. Det er nok av bevegelse mellom de to landene. For å få flytte enda enklere, er det gjensidige trygde, helsevesenet og skatteavtaler mellom Australia og New Zealand.

Bruksanvisning

Forberedelse og Forskning

1 Hvordan flytte til New Zealand fra Australia

Utlendings New Zealand nettstedet har massevis av nyttig informasjon.

Ta en titt på Immigration New Zealand webområde som har omfattende informasjon om bor og arbeider i New Zealand. Australske borgere og fastboende trenger ikke å bekymre deg for spesialistvisumseksjonene. Men avsnittene "Livet i New Zealand" og "oss" er spesielt nyttig.Hunden "Vårt Land" -delen kan du klikke på en bestemt region og finne ut befolkningstall, klima og median boligprisene.

2 Forskning de ulike områder av New Zealand og bestemme hvilken som er best for deg og din familie. Du kan finne mer informasjon om hvert område ved å klikke på det interaktive kartet over New Zealand og følge linker til lokale offentlige nettsteder.

3 Hvordan flytte til New Zealand fra Australia

Visse grunnleggende ferdighetene er etterspurt i New Zealand

Finn ut hvilke ferdigheter som er mest etterspurt i New Zealand. The New Zealand Nå nettsted har en seksjon som heter "hjelper deg å finne arbeid i New Zealand" som linker til regjeringens Essential Skills i Demand List, informasjon om kommende jobbmesser og ledige stillinger i New Zealand.

4 Hvordan flytte til New Zealand fra Australia

Avgjør om å leie, kjøpe eller bygge en eiendom.

Se på boligsituasjonen i ditt valgte område. Det kan være lurt å leie en eiendom når du først flytter til New Zealand, slik at du kan gjøre deg kjent med et bestemt område før du kjøper en eiendom. Det er omfattende informasjon om leie, kjøpe og bygge en eiendom i huset delen av New Zealand nå nettstedet. I tillegg, Real Estate Institute New Zealand, kjent som REINZ, har en bolig prisindeksen og detaljer om markedstrender på sin hjemmeside.

Making the Move

5 Kontakt spedisjonsfirma og få en rekke estimater for frakt dine personlige eiendeler. Det er regelmessige avganger mellom Australia og New Zealand og rederier vanligvis tilby en roll-on roll-off service samt en del eller full container service.

6 Sjekk de nyeste forskriftene om oppføring prosedyrer inkludert bio-sikkerhetskontroller for reisende fra Australia. Din shipping agent burde vite de nyeste forskriftene, men, som i 2010, har den australske og New Zealand Customs Services gjennomgått reise Trans-Tasman. Australia og New Zealand pass vil dra nytte av foreslåtte endringene fordi sikkerhet og bio-sikkerhet screening vil skje på avgangsstedet og bare et pass vil være nødvendig ved ankomst.

7 Påfør til Inland Revenue i New Zealand for et IRD nummer. Du må fylle ut skjemaet IR595 som du kan laste ned fra nettstedet Inland Revenue. Ta det utfylte skjemaet og sende det til en Inland Revenue oppnevnt kontrolløren sammen med nødvendig dokumentasjon, som er notert på nettsiden Inland Revenue. Kontrollører inkluderer Automobile Association Driver konsesjons-agenter, Post Butikker og utvalgte New Zealand Post utsalgssteder. Når dokumentasjonen er verifisert kan du ta originalene bort og verifikasjons sender kopier til Inland Revenue. Du vil motta din IFU-nummer innen 10 virkedager.

8 Åpne en bankkonto New Zealand. Dokumentasjon som kreves for å åpne en bankkonto forskjellig avhengig av banken, men du trenger minst to former for identifikasjon og din IFU nummer. Hvis du ikke har en IFU nummer banken vil belaste bosatt kildeskatt på din konto.

9 Abonner på trygd. Australia og New Zealand har en gjensidig trygdeavtale som innebærer at australske borgere og fastboende kvalifisere til å kreve ytelser umiddelbart når de blir beboerne. Trygd er ikke-medvirkende i New Zealand, selv om ansatte og selvstendig næringsdrivende bidra til en ulykke forsikringsordning, kjent som ACC, som automatisk trekkes fra lønnen din.

Related Posts