Hvordan er Cotton Turned Into Fabric?

August 30 by admin

Bomull er en av de mest allsidige fiber i forhold til brukervennlighet og ytelse. Transformere en enkel frø til brukbar bomull er en lang prosess, men denne prosessen har skapt en enorm industri som støtter millioner av arbeidere. Å ha grunnleggende kunnskaper om konvertering av bomull til brukbare stoff kan du sette pris på stoffet så mye mer.

Vekst og Harvest-

Prosessen med bomull-making begynner på bomullsmarkene. Planting bomull frø er en streng oppgave. Det krever presisjon som plantasjeeiere skal plante i samme dybde og intervall. Som bomull vokser, planters vurdere variabler som ugrasbekjempelse, insekt ledelse, plantesykdommer, vanning og jordvern.

Når bomull er høstet, bønder først fjerne bladet partikler. Bønder deretter gjennomføre prosessen med å løsne bomullsfibre fra frø, en prosess som kalles bomull. Spesielle maskiner fullføre denne oppgaven mekanisk. Bomullen er så tett pakket i baller. Bønder deretter vurdere kvaliteten på bomull. Denne prosessen blir referert til som klassing. Bomullen er klassifisert i henhold til fiberstyrke, lengde, farge og finhet. Finhet og styrke av en fiber som viser hva slags garn kan fremstilles fra det. Fargen og lysstyrken også bestemme bomull verdi. Veldig hvit bomull er verdt mer. Etterpå blir de bomull baller solgt til enten en mølle eller bomulls kjøpmann.

Spinning

I bomull møller, fibrene går gjennom prosessen med å spinne. Mill arbeidere utnytte spesifikke maskiner til å gjøre jobben. Ballene blir overført til en maskin som gjør fibrene løst og luftig. Disse fibrene blir deretter omdannet til en lang plate, og deretter rulles for å danne en flik. De runder settes i karding maskiner for å produsere en lang mykt tau kalt flis. Moderne maskiner som utfører open-end spinnende slå en flis i et garn.

Stoff

Garnet kan enten være flettet eller strikket for å fremstille et stoff. Det er større etterspørsel etter vevde stoffer enn strikkede seg. Veving refererer til sammenfletting garnet mens strikke refererer til anvendelse av en rekke av nåler for å sperre løkker av garn. Håndstrikket og maskinstrikket stoffer kan både bli markedsført.

Tradisjonelt blir veving gjøres av en tre-maskin som beveger seg frem og tilbake på en horisontal måte. I dag, arbeidstakere bruker raske vevemaskiner kalt vevstoler å veve tekstiler. De vevet kalles grå varer.

Etterbehandling behandling~~POS=HEADCOMP

Noen møller gjennomføre sin egen etterbehandling inkludert farging og trykking stoffet. De andre transportere dem til private behandling planter. Etterbehandling refererer til prosessen med å forberede stoffet for offentlig og kommersiell bruk. Det er forskjellige måter å behandling brukes på tekstiler. Dette kan innebære farging, trykking og forsterkende for stoff attributter. Eksempler på ekstrautstyr er vannavstøtende, slitesterk pressing, flamme motstand og krymping kontroll.

fordeler

En analyse levert av National Cotton Rådet viser at den amerikanske landbruksøkonomien fordeler en god del fra bomullsproduksjon systemet fordi bomull er fortsatt en grunnleggende komponent for produksjon av tekstilprodukter. Den enorme mengden av bomull frø produsert i bomull gjør kan tjene som et kostnadseffektivt, men sunn mat for husdyr inkludert kyr og høns. Cottonseeds kan også lages i matolje og margarin. Fra fangst til veving, gir prosessen arbeidsplasser for bygdesamfunn.

Related Posts