Hvordan er Cotton gjort til stoff?

July 16 by admin

Hvordan er Cotton gjort til stoff?


Ingen vet sikkert hvor bomullsplanter først ble dyrket --- forskere har funnet gamle bomullsklut i Mexico, Pakistan og Egypt. Inntil den industrielle revolusjon, ble bomull plukket, bearbeidet og vevet for hånd. Med oppfinnelsen av bomull gin i slutten av det 18. århundre, bomull fiber produksjon multiplisert mer enn femti ganger i de første ti årene. I dag genererer bomull mer enn $ 120 milliarder i samlet omsetning for USA virksomheter.

forming Garn

Plukket bomull må bli omgjort til garn før det kan bli vevd inn i stoffet. Bomullsfibrene, kalt lo, blir sendt til en tekstilfabrikk er karding maskin, som ordner fiber inn i et web-lignende ordning. Dette nettet er kanaliseres inn i en enkelt strand av fiber og blandet med flere andre tråder for styrke. Kalt en "veke" denne nye tau av fiber er spunnet for å gjøre det mindre og strammere, forming garn.

veving

Bomullsgarn er plassert vertikalt på et mekanisk vevstol. Maskinen vever horisontale rekker av garn på tvers av de vertikale tråder, skaper vevd stoff. Ulike typer bomull krever ulike vever; mest å bruke en grunnleggende over-og-under vevstruktur. Kraftigere stoffer som dongeri bruke en strammere veve. Forskjellig fargede nøster garn er brukt i løpet av veving prosessen for å lage stripete, Gingham eller rutete utskrifter.

Knitting

Bomull garn kan også strikkes inn stoff i stedet for vevd. Maskiner lage lange rekker av garn loops strikk sammen med vinkelrette rader med flere sløyfer. Sluttresultatet er lik den for veving --- vertikale og horisontale linjer av løkker er koblet til, danner en flat overflate av stoffet.

utjevning

Når stoffet er vevet eller strikket, blir den ført gjennom en industriell versjon av en jern --- metallplater som glatte ut rynker, dispergere tråder og fjerne lo. Duken må være flat og glatt for å absorbere fargestoff eller kjemisk behandling som følger. Når den er flat, blir stoffet forbehandles med hydrogenperoksid for å fjerne eventuelle naturlige farge og foreta farging prosessen enklere.

Farging og utskrift

Det glattet stoffet er dyppet i en tønne med ensfarget fargestoff og presset gjennom polstret valser. Hvis stoffet er planlagt å ha en utskrift, så går det under en berg som er gravert med print og implantert med fargestoff. På en slik rulle, kan opptil ti farger skal skrives ut på en gang. Når all farge har blitt formidles, blir stoffet deretter sendt til en ovn hvor den varme vil svi fargestoffet på plass.

Etterbehandling behandling~~POS=HEADCOMP

Spesielle utførelser kan brukes til å gjøre stoffet vannbestandige, krympe-resistent eller flammehemmende. Noen utførelser er for utseende bare, noe som gjør stoffet matt eller blank. Maskiner gjelder utførelser med sprøyter, børster og valser. Når ønskede utførelser har tørket, er stoffet klar til å bli sendt til brukeren. Omtrent 57 prosent av bomull stoff brukes til klær, mens resten brukes til møbler og industrielle produkter som tarps, bok bindende, glidelås tape og medisinsk utstyr.

Related Posts