Hvordan Cook med støpejern Pans

October 17 by admin

Støpejern gjør en flott kar for matlaging en rekke matvarer. De er solid, holdbar og enkel å rengjøre. På grunn av sin tetthet, gjør det en god leder av varme og holder på varmen godt under matlaging. Når riktig krydret, er stikker vanligvis ikke et problem. Det går lett frem og tilbake fra komfyr til ovnen, og spise mat tilberedt i det kan faktisk bidra til å supplere din diett med jern.

Bruksanvisning

1 Forbered støpejern skikkelig av krydder det før du begynner matlagingen i det. Vask den med et mildt oppvaskmiddel, skyll og tørk den grundig med tørkepapir.

2 Varm ovnen til 300 grader. Plasser støpejern på komfyren toppen og legg to eller tre spiseskjeer med smult. Som smult smelter, gni det i pannen med et papirhåndkle eller ren fille. Gni det rundt utsiden og bunnen av kokekaret, så vel som håndtaket om det er alt støpejern. Tørk bort overflødig spekk.

3 Sett pannen i ovnen i ca en time. Ta det ut av ovnen og sett den på komfyren, slik at det å kjøle ned til nær romtemperatur. For en stund kan du fortsette å gjøre dette etter hver bruk, men snart potten vil bli så godt krydret du trenger ikke å gjøre dette igjen - bare matlaging i det vil bli krydder nok.

4 Cook i støpejern noe du koker i de fleste andre panner. Fordi krydder utvikler en så stor non-stick overflate, er støpejern stor for egg, grønnsaker sautes og stir-steking.

5 Bruk din støpejern for måltider som går fra komfyr til ovnen. Svi kjøtt og steker på din støpejern ved å sette kjelen på ovnen på høy varme i et par minutter. Legg et tynt lag med vegetabilsk olje, deretter plassere krydret eller marinert kjøtt flatt på pannen i to minutter. Vend kjøttet over og plasser pannen direkte inn i en forvarmet ovn til ferdig mat. Ta den ut og sette den tilbake på komfyren toppen, fjerne kjøtt og fortsette å gjøre saus, midt i pannen.

6 Stek pannekaker på støpejern panne på middels til middels høy varme. Fordi støpejern opprettholder en stabil temperatur, det gjør en stor takke. Cornbread kan også tilberedes i en støpejern pan i ovnen i en fin, sprø skorpe.

7 Gjør eventuelle gryteretter og supper i støpejern tekanne eller potter. Deres evne til å varme jevnt og holde på varmen gjør dem perfekt for langsom matlaging chili eller mettende, rib-stakk kjøttretter.

8 Hold støpejern ut av vannet så mye som mulig. Etter koking, ikke våt den før du er klar til å rense den. Skrubbe den med en fast stålbørste eller skuring med grovt salt på et papirhåndkle. Du kan vaske din støpejern med litt mildt oppvaskmiddel, så lenge du re-sesongen det. Når du er ferdig med å vaske støpejern, tørker den raskt og grundig.

Hint

  • Ikke legg støpejern med trehåndtak i ovnen. Prøv å finne brikker laget av solid støpejern, inkludert handle.Never rent støpejern i oppvaskmaskin.

Related Posts