Hvordan Cook Filet Mignon i Sherry

February 13 by admin

Hvordan Cook Filet Mignon i Sherry


Du nesten alltid finne en flaske sherry bortgjemt i spiskammeret til erfarne kokker fordi du kan bruke den til å gjøre alt fra glatthet et skrikende varm panne til krypskyting et delikat filet mignon. Sherry er en spansk vin forsterket med konjakk, og den kommer i to hovedtyper: palma og olorosa. Begge typer sherry er egnet for matlaging, og du kan få hver i tørre og søte varianter. Du kan lage filet mignon elegant i tørr eller søt sherry, men du kan ikke i matlaging sherry. Matlaging sherry er lastet med natrium og smaker som salt eddik.

Bruksanvisning

1 Pat fileter tørk med kjøkkenpapir og krydre dem med kosher salt og nykvernet sort pepper på begge sider. La filets stå ved romtemperatur i ca. 10 minutter. Du vil ha fileter ved romtemperatur slik at oljen ikke splatter når du svi dem.

2 Varm 2 eller 3 ss olje i en tung bunn, rett-sidig sautoir på komfyren over høy varme. Du kan også bruke et grunt kjele; du trenger bare en gryte du kan svi og posjere i.

3 Legg filetene i pannen når oljen ser ut som det rislende og du ser wisps av røyk stige fra den. Det betyr at det blir nær sin røyk punkt, som du ønsker. Forvent aggressiv sizzling og spratt når du legge fileter ned.

4 Svi fileter på begge sider i 30 sekunder, og overføre dem til en plate. Du ønsker bare å svi fileter. Senk varmen til middels høy.

5 Legg til en skrelles og halvert sjalottløk, cut-side ned, i pannen. Aromater, som sjalottløk, arbeide med sherry for å legge vegetative notater til kjøtt. Når halvert og tilberedt med sherry, tilbyr de knapt en mistanke om aroma, akkurat nok til å støtte smaken av filet.

6 Surr snittflatene av sjalottløk halvdelene før de caramelize og brun, ca 1 minutt. Hell ca 1/2 kopp sherry i pannen og deglaze ved å skrape bunnen med en trespatel eller skje.

7 Senk varmen til middels og hell ca 1 tomme av kalv eller biff lager i pannen. Kontroller temperaturen på vinen og lager etter den varmer i noen minutter ved hjelp av en instant-read termometer. Justere varmen som er nødvendig for å bringe den til mellom 140 grader Fahrenheit.

8 Legg friske urter sprigs i pannen. Bruk noen urter du liker; sherry gjør det bra med et bredt utvalg av aromatiske greener.

9 Returner fileter i pannen. Vin og lager skal nesten dekke fileter.

10 Pochere fileter i sherry i 20 til 30 minutter. Du trenger ikke å bekymre deg for overkoking fileter fordi de ikke vil lage mat fortid medium så lenge du holder sherry og lager til 140 F. Jo lenger du koker, skjønt, jo mer konsentrert smaker blitt, noe som kan overmanne fileter.

11 Ta av fileter, sjalottløk og urter fra pannen. Sett fileter på en plate og bringe sherry og lager til et oppkok.

12 Putre sherry og lager inntil den strøk baksiden av en skje. Slå av varmen og rør rundt i en spiseskje eller så av smør.

1. 3 Smak sausen og juster krydder, om nødvendig. Legg ferske hakkede urter og server sausen med fileter. For en elegant presentasjon, hell sausen på tallerkenen og legg filetene på toppen av det, eller plassere fileter på plate og skje sausen over dem før rikt belagt.

Hint

  • Du må bruke palma sherry innen en dag eller to av åpning og olorosa sherry innen en uke etter åpning. Du kan finne begge typer sherry på omtrent hvilken som helst supermarked som selger vin.

Related Posts