Hvordan bruke en skjærefjøl

March 30 by admin

Hvordan bruke en skjærefjøl


Skjærefjøler, også kjent som skjærebrett, er kjøkken verktøy som brukes som underlag for matvarer blir kuttet med kniv. Skjærebrett kan være laget av tre, plast, glass eller stein. Det er viktig å bruke og rene skjærefjøler skikkelig fordi skitne skjærefjøler kan forurense matvarer, forårsaker matforgiftning. Skjærefjøler er enkle å bruke og ta vare på hvis du er oppmerksom på muligheten for krysskontaminering. Den enkleste måten å unngå dette problemet er å bruke forskjellige skjærefjøler for ulike typer matvarer og å vaske grundig og tørre skjærefjøler etter hver bruk.

Bruksanvisning

1 Kjøpe separate skjærefjøler for hver type mat du vil forberede. Det er lurt å få en skjærefjøl for hver av følgende: fjærfe, biff, fisk, svinekjøtt, produsere og diverse. Den diverse bord kan brukes til ulike tørre varer som nøtter, urter og korn. Skriv den tildelte mat på en etikett og feste etiketten til skjærefjøl underside.

2 Legge skjærefjøl på en flat, stabil overflate, for eksempel en teller. Legg maten på toppen av brettet.

3 Bruk en skarp kniv og skjær maten bruker kort bevegelser, holde spissen av kniven enten på eller like over hele linja til enhver tid. Dette vil holde deg fra å skade kniv eller skjærefjøl. Hvis styret er laget av stein, være spesielt forsiktig da dette materialet kan chip kniven.

4 Vask skjærefjøl umiddelbart etter bruk. Lag en løsning av varmt vann og oppvaskmiddel og bruke en myk fille å skrubbe styret for en minst 60 sekunder. La brettet for å lufttørke. Ikke senk treplater i vann, som de er porøse og kan forme.

5 Desinfisere skjærefjøler med blekemiddel eller eddik minst en gang i uken. Lag en løsning av enten en teskje av blekemiddel til en liter vann eller fem deler vann til en del hvit eddik. Påfør løsningen på hele overflaten av skjærefjøler (foran og bak) og la den trekke i ca fem minutter. Skyll med varmt vann.

6 Sesong tre skjærefjøler periodisk med mineralolje for å holde dem fra absorberende væske og lukt. Sug en myk klut i mat-grade mineralolje (mineralolje funnet i drugstores) og gni fet klut i det tørre, rene skjærefjøl til den ikke vil absorbere mer olje. Tørk av overflaten med en ren klut og lagre skjærefjøl.

7 Bruk grovt salt for å fjerne lukt og flekker fra styrene. Fukt ned brettet og gni den med en håndfull salt. La den stå i ca fem minutter, og skyll den ren med varmt vann.

Related Posts