Hvordan bevare mat uten en trykkoker

February 5 by admin

Hvordan bevare mat uten en trykkoker


Selv om mat bevaring er ofte gjort hjemme, er det faktisk en veldig vitenskapelig prosess. Visse trinn og prosedyrer følges for å sikre at mat er bevart en sikker måte. For mange er dette gjort med et trykk Canner / komfyr. For de som ikke har en trykk canner / komfyr, er det fortsatt en rekke måter å bevare mat.

For noen metode for konservering av matvarer, oppnå de beste resultatene ved å starte med ferske, høykvalitets matvarer. Hver mat har spesifikke krav til sikker bevaring. Disse er funnet gjennom ditt lokale forlengelse service, eller gjennom nettsteder som FreshPreserving.com.

Bruksanvisning

1 Bevar matvarer i sylteglass med et varmt vannbad, også kalt kokende vann hermetisering. Dette blir ofte brukt for å bevare visse frukter, gelé og sterkt sure matvarer som tomater, skjønt det er ikke egnet for kjøtt og andre lav-syre matvarer. Denne fremgangsmåten er lik den som brukes sammen med trykk hermetisering, bortsett fra at trykksetting er unødvendig.

2 Fryse matvarer. Denne metoden brukes for en rekke matvarer, selv om det er noen som ikke fryse godt. Med denne metoden, må matvarer som ferske grønnsaker i hagen først forvelles for en bestemt tidsperiode, i henhold til type. Foods er trygt frosset ved temperaturer mellom null og 10 grader under null Fahrenheit, og er generelt lagret i plastfryseposer eller lagercontainere.

3 Tørr mat. Dette er også kjent som dehydrerende. Tre metoder brukes for å tørre næringsmidler, selv om fremgangsmåten som benyttes er avhengig av den type av næringsmidler beregnet for tørking. Disse metodene er sol tørking, tørking med en mat dehydrator eller ovn, og lufttørking.

4 Kombiner metoder for en enda lengre holdbarhet. Tørr mat og deretter fryse eller kan dem. Dette er oftest gjort med mat som jerky.

Hint

  • Din lokale forlengelse tjeneste tilbyr et vell av informasjon om dette og andre mat-relaterte emner. Disse tjenestene er vanligvis gratis, og tilbys som en offentlig tjeneste.
  • Bare kan matvarer i krukker spesielt utviklet for hermetisering. Moderne krukker tilby den mest up-to-date design for sikkerhet.
  • Dehydrators med horisontale varmeovner og vifter er å foretrekke fremfor de med vertikale enheter. De vertikale enheter sitte på bunnen av dehydrator, slik at safter å dryppe inn i den.
  • Følg alltid anbefalte retningslinjer for de spesifikke matvarer du ønsker å bevare. Dette er vitenskapelig formel laget for å ødelegge bakterier og potensialet for matbårne sykdommer. Hver mat har forskjellige potensielle farer, og dermed hver har sine spesielle anbefalinger. Etter disse retningslinjene sikrer mattrygghet og holdbarhet.

Related Posts