Hvor lenge er Cheese godt for?

January 9 by admin

Ost er en av verdens eldste matvarer. Forskjellige typer av ost er laget med forskjellige fremgangsmåter, men alle ost begynner ved å skille melk i to komponenter: ostestoffet og mysen. Forresten, dette er også hva som skjer med melk når det ødelegger eller surne. Fordi osten er laget av en allerede teknisk "ødelagt" substans, de fleste typer ost er ekstremt langvarig.

Historie

Eksistensen av ost pre-datoer nedtegnet historie, og det er ingen bevis på hvor det stammer fra. Siden dyreskinn og indre organer ble ofte brukt som oppbevaringsbokser for ulike matvarer i antikken, kan ost har blitt skapt ved et uhell ved oppbevaring av melk i et dyrs mage. Imidlertid kan ost også ha sin opprinnelse målrettet, med pressing og salting av surmelk som et middel til bevaring. Selv om alle oster begynne med rømme og myse, ulike typer oster får ulik behandling etter ostemasse og myse stadium, noe som påvirker deres endelige smak, konsistens og holdbarhet.

typer

Fersk ost, fordi de er minimalt bearbeidet og fremdeles inneholde en del fuktighet, har en tendens til å forme forholdsvis raskt. Disse oster bør oppbevares i kjøleskapet for å hindre svinn, tett innpakket i plastfolie. Imidlertid, hvis formen på et ytre av en fersk ost, er den indre del som regel fortsatt i orden. Bare øs eller klippe bort støpte området og bruke resten omgående. Avhengig av typen av fersk ost og lagringsbetingelser, vil disse ost vare alt fra en uke til en måned før støping.

typer

Supermarked oster som pakket cheddar, mozzarella og Swiss har utmerket holdbarhet, ofte på grunn av tilsatt konserveringsmidler. De skal oppbevares i plast også, og vil holde for en måned eller mer hvis ikke utsettes for fuktighet. Som med friske oster, kan en hvilken som helst form som dannes på utsiden ganske enkelt bli kuttet bort, og viser spiselig ost under.

typer

Oster med rinds, som brie og camembert, bli frisk i månedsvis så lenge deres rinds forblir intakt. Imidlertid, oste inne fortsetter å modnes dersom osten blir hensatt ved romtemperatur, slik at en mild brie kan bli ekstremt bitter hvis venstre for lenge. Osten selv er fortsatt helt spiselig, men smaken kan ikke være behagelig for noen mennesker. Disse ostene skal pakkes inn i papir eller annet pustende innpakning mens deres rinds er intakte, for å holde det dannes mugg på utsiden av skallet. Når skallet er brutt, vil disse ostene vokse mugg etterhvert, men kan holde for en måned eller mer hvis tett innpakket og nedkjølt.

typer

Harde oster, som parmiggiano og alderen gouda, holder nesten på ubestemt tid. Disse oster har nesten ingen fuktighet, og vil bare forma hvis de er lagret i et fuktig miljø. De vil tørke ytterligere etter hvert som de blir eldre, men som kan negativt påvirke deres smak. De kan pakkes inn i plast for å unngå tap av fuktighet, eller i voks papir for å unngå smaken som plastfolie kan formidle.

Related Posts