Hva Måltider Hadde spartanske menn spiser?

January 13 by admin

Hva Måltider Hadde spartanske menn spiser?


Ancient Sparta var en av de mest fryktede og respekt bystater i antikkens Hellas. Spartanerne utøvde en filosofi om livet som var svært forskjellig fra andre greske bystatene, som bor i en by uten vegger og tvinge alle mennesker til viet sitt liv til det militære. Gutter ble oppdratt fra barndommen for det formål å gi beskyttelse til Sparta, varig utmattende militær trening. Sammen med denne treningen var en diett bestående av mange ulike matvaregrupper som smidde spartanske menn til øverste kampmaskiner.

frokostblandinger

Hva Måltider Hadde spartanske menn spiser?

Korn var et fast innslag i den spartanske dietten.

Korn utgjorde hoveddelen av den spartanske dietten. De to viktigste korn forbrukes av Spartan mennene var hvete og bygg. Tunge brød eller flatbrød ble gjort av nedtoningen kornene i vann og deretter slipe dem inn i en mel lime. I antikkens Sparta tid, ble dette tørket i solen for å danne kaker, som stein ovner ikke var i bruk ennå.

Frukt og grønnsaker

Som i alle godt avrundet kosthold, spartanerne gjort stor bruk av frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker i denne tiden var svært dyre på grunn av Hellas 'agriculturally utfordret steinete landskapet. Disse matvarer inkludert et bredt utvalg som aprikos, druer, dadler, auberginer, poteter, grønne bønner, oliven og okra. Olivenolje ble blandet med praktisk talt alle parabolen av Spartan diett.

Kjøtt og sjømat

Deipnosophists, den gamle bok om bank, forteller Milo av Croton, en gresk fotballspiller som "ville spise 20 lbs. Kjøtt og så mange av brød og drikker tre krukker med vin" før en OL-konkurranse. Dette sparket av en kjøtt mani innen antikkens Hellas. Spartanske menn ville jakte for deres kjøtt samt konsumere domestiserte dyr som ender og griser. Seafood har også spilt en viktig rolle i den spartanske dietten.

The Black buljong

Den mest kjente mat fortært av spartanske menn er svart kjøttkraft. Den eneste kilden for ingrediensene kommer fra boken Deipnosophists; denne svarte velling besto av svinekjøtt, blod og eddik. Denne blandingen var et stort poeng av stolthet blant spartanske menn og mye latterliggjøring av utenforstående som dokumentert av en gammel kilde sitert som sier "ikke rart spartanerne foretrekker å dø, 10.000 ganger."

Related Posts