Hva er potetmos Flakes?

November 10 by admin

Hva er potetmos Flakes?


Den ernæringsmessige verdien av potet, sin smak og sin enkle matlaging, har gjort det mest populære grønnsaker over hele verden. Det sies den gjennomsnittlige amerikanske forbruker 117 pounds av poteter hvert år. Poteten har fire populære varianter: rødbrun, lang hvit, rund hvit og rund rød. Det serveres mange måter, blant annet bakt, fritert, hash brunet, som potetgull og moste. For en rask servering, kan potetmos være laget av potetflak.

Making Potet Flakes

Potetflak er kokt potetmos med det meste av vannet fjernet. Den vanligste kommersielle prosess er trommeltørking. Potetene vaskes, skrelles, skjæres i skiver og damp kokte inntil en potet slurry er dannet. Oppslemmingen settes i en oppvarmet trommel, hvor det er dehydrert. Det resulterende tørkede blanding skrapes fra trommelen med en mekanisk "lege kniv". De tørkede poteter er nå i form av flak.

Pakking og lagring

Potetflak er pakket i esker eller plastposer. Standard størrelse er en ett pund pakke, som gir ni porsjoner med forberedt potetmos. Når kjøpt og tatt hjem, bør en uåpnet pakke med potetmos flak lagres på et kjølig, rent og tørt sted. Etter åpning bør ubrukte potetflak holdes i en lufttett plast eller glass container eller zip-lock poser. Sjekk "Best før" -dato på pakken.

Preparat

Moste potetflak fremstilles ved tilsetning av en målt mengde av tørre flak til en like stor mengde kokende vann. Vanligvis margarin og melk blir tilsatt til vannet. Noen potetflak markedsføres med ytterligere smaksstoff, slik som løk, hvitløk, gressløk og smør. Flakene kan også brukes i en rekke forskjellige oppskrifter, inkludert potet pannekaker, brød og jevning for supper, sauser eller stuinger.

Ernæring

Potetmos laget av dehydrert flak har mer natrium og litt mindre kostfiber enn naturlige poteter. Ellers øyeblikkelig potetmos har de samme ernæringsmessige verdier som potets ferske poteter. En en kopp servering av potetmos inneholder omtrent 17 mg vitamin C, samt om lag to tredeler stivelse av tørrvekt, med mindre mengder protein, kalium, kalsium, jern, phosphorus.and vitamin A, B6 og P. Poteter er svært lavt kolesterol.

Related Posts