Hva er Pashmina?

January 4 by admin

Hva er Pashmina?


Pashmina er en type myk ull fra en geit. Det er også navnet på et sjal eller skjerf designet for både skjønnhet og varme. Historisk sett ble en Pashimina vevd av 100 prosent kashmir ull. Moderne Pashminas er vevd av en kombinasjon av silke og kasjmir. De er vurdert som elegante men praktiske motetilbehør.

Historie

Pashmina sjal har blitt produsert i India siden tredje århundre f.Kr. Cashmere ull er laget av under-hår av Himalaya geiter innfødte i Kashmir-regionen i India. Geitene kaste sin myke isolerende underull hver vår. Cashmere-produserende geiter er nå også tatt opp i Gobi-ørkenen regionen i Mongolia

Produksjon

Pashminas fortsatt gjøres for hånd. De er tett vevd sammen med et design av to til fire farger som ser annerledes på hver side av sjal eller skjerf.

Opprinnelse

De mest populære Pashminas for tiden er produsert i India, Tyrkia og Nepal. De er håndspunnet og håndvevde, vanligvis fra 70 prosent kashmir og 30 prosent silke. De er veldig varm og myk, har en svak glans og drapere vakkert.

størrelser

Størrelser varierer fra ca 12 med 60 inches for et skjerf, til 36 av 80 inches for en full størrelse Pashmina sjal.

Navnet

Pashmina kommer fra det persiske ordet for ull, "pashm." "Pashmineh" er det persiske navnet på kasjmir geit, kjent som "changthangi" i Tibet.

Related Posts