Hva er ingrediensene i frukt snacks?

February 22 by admin

Frukt snacks, en vanlig barndom godbit, blir behandlet og laget fra kjemisk frossen gelatin. Mens merker, smaker, former og størrelser kan variere, alle frukt snacks dele fire grunnleggende ingredienser: mais sirup, søtstoffer, smakstilsetning og gelatin.

Corn Syrup

Corn Syrup er ikke en naturlig substans. Det er opprettet gjennom en kjemisk prosess. En bløt lag som kalles maisstivelse er fjernet fra det ytre skall og den indre mais. Stivelsen blir lagret i gigantiske kar med naturlige enzymer som bryter det ned til glukose. Når disse glukose sukker er oppvarmet, er maissirup opprettet.

Det er ekstremt søt og ofte erstatter sukker i oppskrifter. Det gjør ikke krystalliserer, gi godteri og andre maissirup kreasjoner en glattere tekstur. Denne sødme og tekstur gjør det til en ideell kandidat for de mest vanlig ingrediens i frukt snacks.

Det er noe uenighet rundt høy fruktose mais sirup, som brukes i et begrenset utvalg av frukt snacks. Denne sirup inneholder ytterligere additiver som skaper en fruktose, noe som er spesielt søt. Det er sjelden solgt direkte til forbruker, fordi det er svært omstridt på grunn av sin sammensetning, søthet og negativ innvirkning på leveren. Men det er standard søtningsmiddel i mange bearbeidede matvarer som finnes i dagligvarebutikker over hele landet.

søtstoffer

Den mest vanlig søtningsmiddel i frukt snacks er sukrose, eller sukker. Dette legger til frukt snacks appell som en søt-smaker spandere, men gjør ikke det et sunt alternativ. Sukrose er vanligvis forbundet med tannråte og overvekt. Det er en ren karbohydrat, som gir en høy mat energiinnhold, men kan bidra til fedme med konstant bruk.

smaks

Frukt snacks kommer i en endeløs rekke varianter, blant annet jordbær, vannmelon, kirsebær, eple og tropisk. Dagligvarebutikkene har vanligvis flere hyller dedikert til disse godbitene.

Hver frukt snack bruker en annen kombinasjon av naturlige og kunstige smakstilsetning for å oppnå den ønskede smak. Navnet "frukt snack" er avledet fra fruktige smaker, som vanligvis stammer fra en juice konsentrat.

Den amerikanske lovene rundt naturlige smaker er veldig abstrakt. I hovedsak omfatter det noe som er godkjent for bruk i mat. Den spesifikke lov (tittel 21, seksjon 101, del 22 av Code of Federal Regulations) sier, "Begrepet naturlig smakstilsetning ... betyr den essensielle oljen, preparater, essens eller utvinnings, protein hydrolysat, destillat, eller noe produkt av steking , oppvarming eller enzymolyse, som inneholder smaks bestanddeler som stammer fra et krydder, frukt eller fruktjuice, grønnsak eller grønnsaksjuice, spiselige gjær, urt, bark, knopp, rot, blad eller lignende plantemateriale, kjøtt, sjømat, fjærkre, egg , meieriprodukter, eller gjæring produkter av disse, hvis betydelig funksjon i mat er smakstilsetning i stedet for ernæringsmessig. "

gelatin

Gelatin er en vanlig ingrediens i marshmallows og gummy godteri. Det er opprettet fra collagen inne i et dyrs hud, bein, organer og tarmer. De molekylære bindinger mellom trådene brytes ned til en form som ordner enkelt. Når den blandes med vann og avkjølt, setter det inn i en gel.

Gelatin er vanligvis laget av biprodukter av kjøtt og skinn industrien. Svinekjøtt skins, svinekjøtt og storfe bein og delt storfe huder er de viktigste kildene. I motsetning til vanlig lore, er horn og klover ikke brukt.

På grunn av noen religiøse og livsstil innvendinger mot å spise disse produktene, er gelatin produsenter vurderer bruk av fisk som en kilde til kollagen.

Andre ingredienser

Andre vanlige ingredienser i frukt snacks inkluderer sorbitol, maisstivelse, sitronsyre, mineralolje, maisolje, carnaubavoks, vitaminene A, C og E, og fargestoffer. Disse generelt kompromiss to prosent eller mindre av frukten snack.

Related Posts