Hva du kan i Jars for nybegynnere

April 12 by admin

Hva du kan i Jars for nybegynnere


Canning er en nyttig måte å konservere mat som ikke vil være i sesong hele året. Prosessen med hermetikk innebærer forsegling mat inne i en krukke og nybegynnere bør starte med høye syre matvarer, for eksempel tomater, frukt og syltetøy, for størst suksess. Grunnen til dette er at lavere syre matvarer trenger høyere varmer å bli hermetisert og krever ofte en spesielt kjøpte damptrykk Canner. Imidlertid kan høyere syre matvarer bli hermetisert kun ved hjelp av kokende vann metoden.

tomater

Tomater er en av de enkleste ting til boks som gjør dem perfekt for nybegynnere. Velg et utvalg av sunne tomater og vask grundig. Slipp dem inn i en gryte fylt med kokende vann i ca ett minutt, og ta ut og kjøre under kaldt vann. Skallet bør falle rett av tomatene. Quarter tomater og øse dem i krukker. Legg 1 ss. sitronsaft til hver halvliter størrelse krukke og 2 ss. for Quart krukker. Hell kokende vann over tomatene forlater 1/2 tommer av hodet plass i hver krukke. Legg i 1/2 ts. salt til hver krukke. Plasser varme steriliserte lokk på glassene, og sett glassene tilbake i potten med kokende vann. La pint krukker i vannet i 40 minutter og quarts i 45 minutter.

Ferskener

Peaches er også lett å kan. Dypp fersken i kokende vann i 30 til 60 sekunder, og deretter kjøre under kaldt vann for å skli skinn av. Skjær fersken i to for å fjerne groper, da kvartal dem. Plasser kvartalene i en liter vann og tilsett i 2 ss. salt og 2 ss. eddik. Dette hindrer dem fra mørkere. Scoop blandingen i glass med avreise 1/2 tommer hodeplass. Skrue lokk på tett, senk glassene i en gryte med kokende vann i 25 minutter for halvliter krukker og 30 minutter for Quart krukker. Fjern og sett glassene på en rullet opp håndkle. Som glassene avkjøles og tetning, vil lokkene rykke inn i midten.

Syltetøy

Velg hva frukten du ønsker å gjøre din syltetøy fra, for eksempel jordbær, blåbær eller bringebær. Fjern eventuelle stengler og vaske og kvartal frukten. Kombiner frukten i en gryte med 3 kopper sukker og tre kopper honning. Ta med dette å koke i ca åtte minutter under omrøring. Fjern blandingen fra varmen og rør inn 3 ss. sitronsaft. Scoop blandingen i glass med avreise 1/2 tommers hodet plass på toppen. Skru på lokk og senk glassene tilbake i kokende vann i 25 minutter for halvliter krukker og 30 minutter for Quart krukker. Fjern og sett glassene på en rullet opp håndkle.

sylteagurker

Bland sammen fem hakket løk, en hakket paprika, en liten hakkede søte røde pepper, syv slanke, mellom pickles, 1/4 kopp salt og 1 kopp knust is. Plasser denne blandingen i kjøleskapet og la den stå i minst tre timer, så fjern og avløp. Bland sammen 2 1/2 kopper hvit eddik, 1 1/2 kopper sukker, 1 ss. sennep søker, 1 ss. av selleri frø, 1/2 ts. av hele nellik og 3/4 ts. av gurkemeie. Legg denne blandingen til den blandede grønnsaker, deretter i en gryte og kok opp. Fjern grønnsaker for å rense varme glassene umiddelbart etter at de har kokt, og hell den varme væsken i krukkene med avreise 1/2 tommer av hodet plass. Sett lokk på tett, deretter raskt gjenta denne prosessen med resten av blandingen slik at grønnsaker ikke kult. La glassene avkjøles på en rullet opp håndkle.

Related Posts