Hot krydret vin drikker

February 13 by admin

Den berusende duften av krydret vin er en vanlig duft på en kald vinterdag. Populære i Europa, varm krydret vin, også kalt gløgg, er en tradisjonell drikk som har blitt konsumert siden begynnelsen av vinens historie. Et utvalg av krydder er lagt til, avhengig av regionen hvor vinen er fra, og vanligvis rødvin er brukt, men fruktvin kan også bli fortært. Varierer i bruk av krydder og vin brukt, varm krydret vin drikker er en måte å varme opp under kalde vintermånedene.

glogg

Glogg ble registrert som først blir konsumert under kong Gustav jeg Vasa av Sveriges regjeringstid. Drikken snart spredt over hele Norden, inkludert Island, Norge og Estland. Mens rødvin er vanligvis brukt, er andre viner også innarbeidet, eller enda hardere ånder som brandy. De vanlige ingrediensene er sukker, krydder, kardemomme, ingefær, nellik, kanel og bitter appelsin. I Skandinavia og Norge, er det ofte gløgg baserte partier med tilhørende tradisjonelle jule brød og behandler.

British gløgg

Da romerne kom inn i til Storbritannia, hippocras eller gløgg, fulgte snart etter. Britene har fått nyte denne drinken i århundrer. Tradisjonelt er rødvin brukt, med vann, sukker, muskat, septer, kanel og nellik. Port og claret er de vanligste typer vin som brukes, som de er søtere og tykkere ,.

Navegado

Navegado, noe som betyr at 10 glass gløgg uskadelig et individ, er en chilensk varm vin, brakt over av conquistadorene og andre europeiske nybyggere. Blandingen består vanligvis av rødvin, sukker, kanelstenger, allehånde og nellik. Imidlertid er to appelsiner som regel også lagt til, noe som gjør navegado mest sitrus ut av alle mulled viner. Mandler og rosiner kan også legges til at blandingen søtere og nuttier.

gluhwein

Populær i Tyskland og Alsace, har denne varme krydret vin blitt konsumert i området siden rundt tidlig 1400-tallet. Lignende varianter er konsumert i Serbia, Polen, Bulgaria, Moldova, Kroatia og Latvia, men under forskjellige navn. Vanligvis med en base av rødvin, mange tyske butikker selger små poser med krydder for å bli kokt i det. Drikken er mest populære på Christkindlmarkts, eller julemarkeder, som skjer i jula. Selv med ingen standard oppskrift, er rødvin, en halv sitron, nellik, sukker og en kardemomme pod, ulmet sammen det viktigste grunnlaget for drikke.

Related Posts