Hjemmelaget Kjøtthammere

May 15 by admin

Hjemmelaget Kjøtthammere


Billig kjøtt trenger ikke å smake som skosåle. Ressurs hjem kokker rundt om i verden har utviklet noen enkle triks for å gjøre billige, tøffe kutt mørt og saftig. Heldigvis for deg, alle disse kan gjøres i et vanlig hjem kjøkken.

Surt Marinader

Marinader tjene et dobbelt formål: de både mørt og smaks kjøtt. Spesielt syrer brukes til å låne tang og liv til marinader, for eksempel eddik og sitrus juice, er naturlige kjøtt tenderizers. Jo lenger du marinere et stykke kjøtt, jo større mørnings effekt - men jo mer det kan føre til moste eller over-krydret kjøtt.

Salt

Salt er ikke bare en uunnværlig smakstilsetning, men også en effektiv kjøtt mørsalt. Til mørt kjøtt med salt, dryss kjøttet med en sjenerøs lag med salt - nok til å danne en synlig belegg - og la den sitte på en plate i omtrent en og en halv time. På denne tiden, vil kjøttet har krympet litt og ekstrudert noen av sine juice. Skyll kjøttet grundig for å fjerne alt salt, så klapp kjøttet tørt før koking. Saltet vil synke inn i kjøttet og mørt det, men fordi det er enten ekstrudert med ekstra juice eller skylles av, vil det ikke gjøre kjøttet altfor salt.

Bakepulver

Ved hjelp av natron til mørt kjøtt er et vanlig triks i kinesisk matlaging. Det fungerer best, men på små biter av kjøtt, for eksempel de som brukes i stuinger eller stir-fries, siden natron smaken kan være merkbar på større stykker. Til mørt kjøtt med natron, 1 ts natron til hver pund av kjøtt stykker og bland godt. Hvis kjøttet er veldig tørr, tilsett litt vann slik at natron danner et lim som fester seg til kjøtt. La kjøttet stå i ca 15 til 20 minutter, og skyll grundig for å fjerne natron. Tørk kjøttet nøye før den kokes.

papaya frø

Papain utdrag fra papaya frø er en viktig ingrediens i kommersielle kjøtt tenderizers, og frøene selv har tradisjonelt blitt brukt av Hawaiian kokker for dette formålet også. Making papaya frø mørsalt innebærer ganske enkelt å tørke fersk papaya frø ved å la dem sitte i et luftig sted for et par dager og sliping dem med en morter eller et krydder jeksel. For å bruke bakken frø, gni dem inn i kjøttet og la kjøttet til å sitte, dekket og nedkjølt, for en time eller to. Frøene har en pepperaktig smak, og kan også brukes som et krydder.

Related Posts