Hjem behandlinger for flass

July 17 by admin

Flass resultater fra tørr og flass hudvev i hodebunnen, vanligvis ledsaget av sopp- og bakterieinfeksjoner. Spenninger, stress, og noen hårpleieprodukter kan forverre tilstanden. Selv om du kan prøve mange flass sjampo, kremer og salver tilgjengelig i butikkene, her er noen enkle og effektive hjemme behandlinger.

Bukkehornkløver og såpe-Nut

Sug et par spiseskjeer av bukkehornkløver frø i 1/2 kopp vann og la uforstyrret over natten. I morgen, male våte frøene til en glatt masse. Påfør lim på hodebunnen grundig, og deretter vaske håret med vanlig sjampo. En mer potent vask (gjort etter Bukkehornkløver behandling) kan gjøres med såpe-mutter eller reetha og shikakai, begge er tilgjengelige i noen indiske matbutikk. Sug et par såpe-nøtter eller et stykke shikakai i en bøtte med vann i ca tre timer. Deretter bruker løsningen for å vaske håret grundig.

Egg og Lime

Ta et par egg og skille hvite fra yolks. Ta en stor lime og presse saften ut av det grundig. Bland dette med de to eggehviter. Bruk denne blandingen på håret, gni godt inn i hodebunnen. La virke i ca 30 minutter. Etterpå vaske håret med neem såpe (også tilgjengelig til enhver indisk spesialitet butikken). Dette flass hjem rette gir nesten umiddelbar lindring fra kløe i hodebunnen og bidrar til å kontrollere tilstanden i det lange løp. En annen effektiv naturlig middel for flass er å vaske håret daglig med en blanding av limejuice og lunkent vann.

Olive Oil og Rødbeter

Bland en spiseskje hver av mandelolje og olivenolje og massasje grundig inn i tørr hodebunn. La uforstyrret i ca 15 minutter, til du føler en brennende følelse på huden. Vask det av grundig med kaldt vann. Etter dette regimet en gang i uken for en måned vil gi lindring fra flass. Du kan også ta litt hvit bete og kuttet av toppen og røtter av vegetabilsk. Gni disse deler på hodebunnen grundig hver kveld før sengetid. Dette vil bidra til å gi lindring fra flass.

Andre urte rettsmidler

Påføring av kokosolje eller neem olje er en av de mest fordelaktige rettsmidler for flass rammede hodebunn. Kraftige massasje med disse oljer gir effektiv lindring fra kløe resulterende fra tørr hodebunn. Du kan også suge like mengder av indiske stikkelsbær og bhringaraj pulver, begge tilgjengelige på indisk dagligvarebutikker, i vann over natten, og gjøre om til en pasta før lagring i kjøleskapet. Du kan ta en spiseskje av denne blandingen og gjelder for hodebunnen annenhver dag i to uker for effektiv flass lettelse.

Related Posts