Hårfarging Fakta

June 6 by admin

Bestemme å farge ens hår er en stor beslutning. Enten du velger å ta fatt på hårfarge på din egen eller leie en profesjonell, er det utallige ting å vite om hårfarging. Høydepunkter, midlertidig farge eller permanent farge hver har viktige faktorer å vurdere. Til syvende og sist, er håret magisk fordi det kan bli forvandlet nesten umiddelbart, og kan bli endret tilbake nesten like fort.

Historie

Romerne var de første til å opprette bruk av hårfarger. Med nesten 100 forskjellige formler oppdaget, romerne var ett skritt foran den hårfarging bransjen. Noen ingredienser som brukes i håret fargestoff inkludert valnøttskall og egg.

typer

Etter beslutter å farge ens hår, er neste skritt å bestemme om du vil være døende håret permanent eller midlertidig. Dette bestemmes av det utseendet du leter etter. Vanligvis er høydepunkter gjort med et permanent (både semi og demi) hårfarge agent. All-naturlige hår fargestoffer er også tilgjengelig for de som er allergisk mot kjemikalier som finnes i generell hårfarging. Andre mer drastiske endringer er gjort midlertidig og generelt vaske ut etter noen sjampo. Permanente fargestoffer falme med bruk av sjampo men varer vanligvis alt fra 6 til 12 uker med gradvis falming i løpet av denne tidsrammen.

Hvorfor Dye?

Enten for et nytt utseende eller for økt selvtillit, hårfarging begynte populær på 1920-tallet da kvinner begynte å bruke glamour som et verktøy. Hårfarge er en relativt rimelig måte å skjemme bort seg selv.

Hvordan håret Color Works

Den type hårfarge du bruker avhenger av nivået på fargen du vil nå i håret, som betyr hvor mye skade kan gjøres til håret ditt. Semi-permanent hårfarge tar deg til nivå 1, som ikke påvirker ditt naturlige hår pigmenter. Etter flere sjampo, vil fargen falme. Dette produktet inneholder ikke noe peroksid eller ammoniakk. Nivå 2 eller demi-permanent varer lenger enn semi-permanent fordi den kommer inn i cortex av håret ditt. En liten mengde av peroksyd er til stede i denne hårfarge. Til slutt, permanent farge eller et nivå 3 benytter en dobbel prosess med både ammoniakk og peroxide. Dette betyr at hårfarge går hele veien inn i ens cortex på håret gjør det vanskeligere å falme og varer lenger.

Advarsel

Hvis du er usikker på om du er allergisk mot hårfarge du bruker, gjøre en patch test. Dette gjør at kroppen din til å justere fargen på hodet, vanligvis opptil 24 timer er best. Dette kan du også teste fargen (helst et sted som kan være skjult på hodet). Vær også forsiktig med røde fordi de har en tendens til å falme fort spesielt på opprinnelig lyse hår.

Related Posts