Har Dry Cooking Sherry trenger kjøling etter åpning?

February 13 by admin

Har Dry Cooking Sherry trenger kjøling etter åpning?


Kles matlaging sherry har en lys, men rik, smaken som parene godt med svinekjøtt, fjærfe og sjømat. Bare et par spiseskjeer beriker supper, stuinger og sauser. Kles matlaging sherry varer lenger enn andre typer vin, men det er ikke uovervinnelig. Jo bedre vin, jo raskere bør du bruke den, og i de fleste tilfeller bør det være nedkjølt etter åpning. Bare matlaging viner som inneholder salt kan lagres uten kjøling.

Les etiketten

Enten koke sherry behov for nedkjøling etter åpning avhenger av typen av sherry. Sherry merket for tilberedning inneholder vanligvis saltet og er lagringsstabil, ikke krever noen kjøling. Billig tørr sherry som er egnet for drikking kan også brukes i matlaging. Disse vinene inneholder ikke salt, og bør være nedkjølt etter åpning.

Holdbarhet

Sherry er en beriket vin, noe som øker sin levetid. Likevel, en gang åpnet, forsvinner smaken raskt. En uåpnet flaske sherry lagret i et mørkt og kjølig sted vil bli frisk i 12 måneder. Etter åpning kork flasken godt og oppbevar den i kjøleskapet i en til tre uker, men ikke lenger enn en måned. Oppbevares matlaging sherry på et tørt, kjølig pantry og bruke den med "best brukes av" dato på flasken, vanligvis i løpet av få måneder.

Velge en Sherry

Selv om du kan bruke matvin i din parabol, er du sannsynligvis bedre med en rimelig vanlig sherry i stedet. Cooking viner er vanligvis laget av tynn, dårlig vin lager og har mye salt, så mye som en teskje per kopp. Det er lett å legge for mye salt når du bruker disse typer viner. Du kan kjøpe en passende sherry for bare noen få dollar, noe som vil legge smaken og rikdom til din tallerken uten bekymring for over-salting det.

Når skal kaste den

Enten du lagrer sherry i kjøleskapet eller pantry, lukte og smake den før du bruker den. Som sherry aldre, kan det utvikle seg en bitter eller sur smak, nesten som eddik. Hvis vinen smaker eller lukter dårlig, kaste den ut, uansett hva utløpsdatoen sier. Ved hjelp av gamle sherry kan ødelegge smaken av en tallerken.

Related Posts