Har Chablis Cooking Wine trenger kjøling?

April 23 by admin

Har Chablis Cooking Wine trenger kjøling?


Selv om det ikke er egnet for langsiktig aldring, hvite viner som Chablis holde lenger enn røde viner når flasken er åpnet, noe som gjør dem praktisk å bruke som matvin. Temperatur og oksidasjon er de to viktigste faktorene for å vurdere når du lagrer åpnet vin. Overføre Chablis til en mindre container, da kjøle bidrar til å redusere kjemisk endring som gjør vinen sur, slik at du kan holde vin lenger for bruk i dine favorittoppskrifter.

Effekter av temperaturendring

Temperatur har en todelt effekt på vin - det flater smak og kompromisser kork. Varme aldre vin, som er grunnen til at mange vinprodusenter velge fargede glassflasker for å beskytte vinen mot skadelige stråler. Omvendt kan minusgrader føre vinen å utvide og presse ut korken. Mens kjøling er ikke anbefalt for langsiktig lagring av vin, temperaturer mellom 45 og 65 grader Fahrenheit er ideelle for å holde matvin frisk for en til to uker.

Når luften treffer Wine

Når åpnet, noe oksygen igjen i vinflaske blander seg med vin, forårsaker smaker å flate og til slutt surt. Jo mindre luft, vil jo lenger vinen vare. For maksimal holdbarhet på matvin, overføre ubrukte vin til mindre beholdere, helst glass. Bruk skrulokk å forsegle vin, eller lagre i vannflasker med et tettsittende lokk. Vin selgere tilbyr spesialiserte pumper som fjerner luft fra en vinflaske; noen spraypumper erstatte luften med en inert gass for å bevare den vin enda lenger. Som en generell tommelfingerregel, hvis vinen smaker også forferdelig å drikke, ikke lage mat med det. Hvis vinen har mistet sin kompleksitet, men fortsatt smaker greit, bruke den til å legge til smaken og kroppen til matlaging.

Smaker i matlaging vin

De lagdelte frukt smaker som finnes i hvitvin er tatt ut enda mer når varmet under matlaging. Spesielt, en kvalitet som kalles umami blomstrer når de utsettes for varme. Umami er ansett som en av de fem grunnleggende smak, og de andre er søtt, surt, salt og bittert. Det er beskrevet som en buttery, kjøttfulle rikdom. Umami i en matvin legger smake til sauser og saftighet til kjøttretter. Kjøle din Chablis bidrar til å bevare disse smaken egenskaper av vin lenger.

Frysing Dine Chablis

Ikke la din åpnet flaske Chablis sitte i kjøleskapet i mer enn to uker. I stedet, hell ubrukt vin i Ice Cube skuffer og fryse. Frysing bevarer smaken mens forlenge lagringstiden. Når frosset, overføre kuber til en zip-top stil bag, trykk ut overflødig luft, og lagre i fryseren. Bruk disse kuber av matlaging vin rett fra fryseren - de vil smelte når det varmes opp, formidle sine lag av smaken til parabolen din.

Related Posts