Hair & Makeup for kvinner i 1940

February 24 by admin

Hair & Makeup for kvinner i 1940


1940 så kvinner å slå ut håret litt. Kvinner bar håret i myke krøller som innrammede ansiktene deres, eller i klassiske updos. Verdenskrig forårsaket mat og klær rasjonering, noe som medførte at kvinner kunne ikke få nye antrekk svært ofte. De vendte sin oppmerksomhet til håret i stedet. Makeup var minimal, og det lagt vekt på lepper og øyenbryn.

pin Curls

Skuespillere og pin-up jenter liker Betty Grable og Rita Hayworth sett utviklingen mot lengre frisyrer. De updo og stramme krøller av 1930-tallet banet vei for en mykere, mer touchable stil. Løse krøller var alle raseri, og vanligvis falt til rundt skulder lengde. Kvinner oppnådde dette utseende med pin krøller. De ville vikle tilnærmingene av vått hår rundt en finger, skyve den av og holde den mot hodet. De ville da forankre dette curl med hårnåler, og fortsett rundt hele hodet på denne måten. I morgen, ville de ta ut alle pinnene og børste krøllene ut i myke bølger.

Victory Rolls

I andre halvdel av 1940-tallet, kan kvinner sette sitt opp i hva ble kalt seier ruller, eller seier krøller. Seieren roll frisyre feiret USAs seier i andre verdenskrig og ble oppkalt etter et jagerfly manøver. For å danne en seier rull, vil en kvinne rulle en stor gruppe av hår opp fra endene og feste den på plass for å skape et hult rør av hår. Noen var mer dramatisk enn andre. Hun kan plassere to store ruller på toppen av hodet, mot front, og la resten faller til skuldrene i krøller, eller hun kan ta alt håret opp og gjøre flere ruller.

updo

Kvinner fortsatt hadde på seg den klassiske updo frisyre i 1940, men det endret seg noe fra 1930-tallet, blir mykere. En kvinne kan følge skuespilleren Lucille Ball stil og danner et mykt krone av krøller på toppen av hodet, mens låsing bak håret opp av halsen. Hun kan også danne flere varianter av den klassiske bun eller fransk vri. Hele utseendet var mykere og mer feminin enn tidligere tiår.

Sminke

Makeup i 1940 besto av en matt, pulverisert utseende, med kanskje litt rouge på kinnene. Lipstick var generelt en mørk rød og matchet neglelakk, hvis hun hadde på seg noe. Mascara var lys, og øyenskygge var som regel ikke-eksisterende. Kvinner som regel plukket øyenbrynene veldig tynn, deretter fylt i en stilisert utseende med et øyenbryn blyant. Øyenbryn var litt tykkere enn i tidligere tiår, da de var nesten like tynn som en blyant linje. En kvinne på 1940-tallet vanligvis båret henne kompakte av presset pulver med henne overalt og ville gjøre hyppige turer til dametoalettet til "pulver nesen."

Related Posts